Tiger har ikke bare vært en skygge av sitt gamle jeg de to siste sesongene, men en skygge av en gjennomsnittlig PGA Tour-spiller.

I september hadde Tiger, som fyller 40 år i slutten av måneden, sin andre ryggoperasjon på ett år. I slutten av oktober måtte han under kniven igjen.

Denne uken er han vert for den eksklusive invitasjonsturneringen Hero World Challenge Bahamas. Under tirsdagens pressekonferanse var det ikke gode nyheter den tidligere verdenseneren hadde å komme med.

Han vet ikke om han kommer til å spille golf i 2016.

– Jeg har ikke noe svar på når jeg kan spille golf igjen. Det vet heller ikke kirurgen min. Det er ikke noe tidsskjema, det er det vanskeligste for meg. Det er virkelig ingenting å glede meg til, ikke noe jeg kan jobbe mot, måtte en alvorstynget Tiger konstatere foran et samlet pressekorps, før han la til med et smil:

– Jeg har blitt veldig god i dataspill. Det er sånn jeg får mye av tiden til å gå.

– Jeg tar det bokstavelig talt dag for dag, uke etter uke. Det er forskjellig fra mine tidligere operasjoner og inngrep hvor jeg for eksempel har røket korsbåndet, fikk den reparert og beskjed om at jeg var tilbake etter ni måneder.

Rory: – Umulig å forestille seg golf uten ham

Helt siden Tiger slo gjennom med et brak mot slutten av 1990-tallet, har mange spådd at han er mannen som vil passere Jack Nicklaus sin «uoppnåelige» majorrekord på 18 seiere.

Tiger selv har heller ikke lagt skjul på at det er hans store mål, og frem til 2009 var han på skjema til å passere Nicklaus – med god margin. Så sa det stopp på 14. Tiger vant sin foreløpig siste major med røket korsbånd og tretthetsbrudd i beinet i U.S. Open i 2008.

Selv i de mørkeste stunder etter missede cuter og runder på 80-tallet de siste sesongene, har Tiger holdt fast på at han har Nicklaus sine 18 majorer som målsetning. Han har håpet på å kopiere bragden til Vijay Singh, som er den mestvinnende spilleren etter fylte 40 år (22 seiere).

Nå har imidlertid pipen fått en annen lyd. På spørsmål tirsdag om han er fornøyd med hva han har oppnådd i karrieren, svarer Tiger:

– Alt utover det jeg har vunnet til nå blir en bonus. Jeg har passert Jack i antall PGA Tour-seiere, akkurat kort av Sam Snead. Jeg passerte Sam sine majorseiere for et tiår siden, men er fortsatt kort av Jack. Så jeg hadde en ganske god karriere i mine tyveår og tredveår.

– Men jeg håper ikke dette er alt. Jeg håper jeg kan komme tilbake og konkurrere mot disse gutta. Jeg savner det virkelig, sier Tiger.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Etter pressekonferansen fulgte en flom av bekymringsmeldinger på sosiale medier. Blant annet fra Tiger-kompis Rory McIlroy:

– Ønsker mitt idol og venn en rask retur. Det er umulig å forestillle seg golf uten ham. Håper på å se deg tilbake på golfbanen snart Tiger, skriver McIlroy på sin Instagram-konto.

Under er et utdrag av noen av Twitter-meldingene som fulgte etter pressekonferansen: