På oppdrag fra Ladies European Tour har analysebyråene Sports Marketing Surveys og Repucom International regnet seg frem til et svimlende overskudd for årets Solheim Cup-arrangement på Killeen Castle i Irland. Tallene er basert på informasjon fra arrangørene, en spørreundersøkelse blant et representativt utvalg hos publikum, og en grundig analyse av mediedekningen av arrangementet.

 

Av de 275 millionene ble 171 av dem værende i arrangørfylket county of Meath, som i tillegg tjente ytterligere 103 millioner kroner på merkevareeksponering gjennom internasjonal mediedekning.

 

– Jeg er henrykt over at Solheim Cup har ført til stor økonomisk gevist for Meath og Irland i sin helhet. Like viktig er det at alle som besøkte Solheim Cup var veldig fornøyd, med over 90 prosent som sa de likte opplevelsen. Utfordringen nå er å bygge videre på dette, og sørge for at vi fremover høster fruktene av at vi arrangerte Solheim Cup, sier landets minister for transport, turisme og idrett, Leo Varadkar.

 

Til tross for værguder som stilte seg på vrangsiden, var det til sammen var det over 85 000 tilskuere som tok turen til Killeen Castle i løpet av turneringen. Totalt var omlag 17 prosent av de besøkende fra enten fastlands-Europa eller USA. Disse tilbragte i snitt fire dager i Irland. Totalt ble Solheim Cup vist i over 1200 timer på TV over hele verden, med omlag 7,6 millioner seere. Dette representerer en økning på hele 87 prosent fra 2007-utgaven av turneringen. I tilegg til dette ble det skrevet om Solheim Cup i 2361 trykte artikler og 6115 nettartikler over hele verden.

 

Golfpresident Finn H. Andreassen har ved flere anledninger sagt at han ønsker Solheim Cup til Norge. De ferske tallene fra fjorårets turnering i Irland representerer hyggelig lesning for de som ønsker at turneringen kommer til Norge om noen år.

 

Tror du at det er gjennomførbart?