Bergen har flere videregående skoler med toppidrettslinjer, men ingen av disse har et golfmiljø. Det er derfor vanlig at unge golfere med potensial og ambisjoner søker seg bort fra byen allerede i 16-års alder.

– Fana Golfklubb har det ledende juniormiljøet i regionen, og har lenge ønsket et fullverdig alternativ for videregående opplæring i Bergen. Nå blir dette en realitet. Fra høsten 2017 kan unge golftalenter kombinere faglig og sportslig satsing gjennom et skreddersydd opplegg på Metis Akademiets videregående toppidrettslinje, sier daglig leder Trond Botnen i Metis Akademiet videregående.

Høyt nivå

Bergensregionen har i mange år hatt mange gode junior-golfere som har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt. Mange av disse ønsker å følge drømmen om å bli best mulig i sin idrett og samtidig legge grunnlag for høyere utdanning.

­– Samarbeidet mellom Metis Akademiet videregående og Fana GK gir golftalenter fra regionen mulighet til å kombinere skolegang med trening, treningsleirer og turneringsreiser, og de blir del av et prestasjonsmiljø med likesinnede elever som har ambisjoner innen sine idretter, sier Hans Åberg, hovedtrener i Fana Golfklubb.  

Åberg, som leder Fana Golfklubbs trenerteam, vil være ansvarlig for organisering og gjennomføring av sportslige aktiviteter for golfgruppen ved Metis Akademiet videregående, og vil være kontaktperson mot elevenes trenere i de respektive hjemmeklubbene.

Treningssamlinger

Golfgruppen får tilgang til et strukturert treningsopplegg gjennom skoleåret, med fysisk trening og felles golftrening ute og inne. I det sportslige opplegget inngår også planer om tre treningssamlinger på grønt gress i utlandet gjennom vinteren. Vestlandets milde klima gir for øvrig lang sesong, og det er baner i området som har åpent hele året.

– Juniorer i alle golfklubbene i region Vestlandet Nord (Hordaland og Sogn og Fjordane) er vår primære målgruppe, men bosted er ingen begrensning. Vi ønsker alle velkommen, sier Botnen.

Søknadsperioden til Metis Akademiet videregående åpnes første uken i januar 2017, med søknadsfrist i mars 2017.