Nylig «pensjonerte» Joakim Mikkelsen var primus motor for turneringen. Joakim kom forrige uke med den triste beskjeden om at han gir seg som profesjonell golfspiller, men har gjort alt annet enn å late seg de siste dagene.

 

Fredag tok han i mot et stappfullt startfelt på 110 spillere i Danske Bank Charity Cup. Blant spillerne som står på startstreken var Anders Engell, Henrik Bjørnstad, Marius Thorp, Caroline Martens, Øyvind Rojahn, og flere profiler innen blant annet håndball, skihopp, og fotball. 

 

(Se bilder fra dagen nederst i artikkelen)

 

Joakim Mikkelsen sier til Norsk Golf at han lenge har brent inne med et ønske om å arrangere en veldedighetsturnering i Norge, men det var først da hans kreftsyke venn Audun Grotterød stiftet organisasjonen LYS i vinter at Joakim fant sitt formål. LYS bruker alle sine ressurser på kreftforskning.

 

Audun Grotterød har jobbet som mentaltrener for blant annet Norges Golfforbund, og hjulpet Joakim Mikkelsen og flere av de unge norske spillerne. Audun lider av en aggressiv form for nyrekreft, og er ikke forventet å leve ut året. Denne gang var det Joakim sin tur til å hjelpe sin gode venn. 

 

– Jeg har lenge hatt lyst til å bruke golf for å hjelpe andre, men jeg har aldri vært i posisjon til det, da jeg ikke akkurat kan sies å være noen «stjerne». Men klubben har tent på ideen, og sammen skal vi nå gjøre et krafttak for Auduns sak, forklarer Joakim til Norsk Golf.

 

Før runden slo i gang, benyttet en rørt Audun Grotterød anledningen til å takke alle som hadde møtt opp for å støtte denne viktige saken.

 

– Jeg vil takke alle dere som er her i dag. Hver eneste krone som samles inn i dag går til et veldig formål, og er med på utgjøre en viktig forskjell. Det er ikke noen administrasjonsgebyrer på pengene som doneres i dag. De går direkte til forskning på nyrekreft.

 

– I Norge i dag er det rundt to stykker som får nyrekreft hver dag, og det er ikke noen ålreit sykdom. Vi er her i dag for å gjøre livet bedre for de som har det, og bedre for de som kommer til å få det. Pengene gjør det mulig for forskere som ikke har fått midler til å sette i gang et større forskningsprosjekt.

 

Joakim sier ønsket om å bidra til et veldedig forhold kom etter studietiden  i Texas. Han ble inspirert av amerikanernes kultur for å bidra til humanitære forhold.

 

– Golflaget brukte veldig mye tid på å hjelpe til frivillige organisasjoner, enten det var å bygge hus, jobbe på suppekjøkken, eller ha juleverksted for vanskeligstilte barn. Det var veldig givende å kunne være med på.

 

Da pengene var talt opp på slutten av dagen, var det offisielle tallet hele 190 000 kroner. I tillegg til startavgiften, sponsorpenger, og private donasjoner, gikk også 20 prosent av inntektene i pro-shopen denne dagen til nyrekreft-saken. I tillegg ble det innført et «bøtelegging»-system under scramble-runden, der man måtte betale 20 kroner hver gang man slo i en bunker eller annet hinder.

 

Ideen om å spille med 15 tommer store golfhull, lignende de TaylorMade Golf introduserte tidligere i år et et forsøk på å tilføre golfsporten ny energi, ble tatt godt i mot av hele feltet. I de to dagene etter turneringen blir de store golfhullene nå værende på Drammen GK sine greener, slik at klubbens medlemmer og greenfeegjester kan prøve seg på de store hullene. 

 

– Jeg synes det er veldig kult at noen endelig tør å gjøre dette i Norge i turneringssammenheng. Det skader ikke å våge å tenke litt ut av boksen. Det er viktig for golfen at vi våger å pushe grensene litt!, sier Henrik Bjørnstad.

 

Joakim, som ikke hadde satt noe pengemål for dagen, var storfornøyd med hvor mye de klarte å samle inn.

 

– Jeg er veldig fornøyd. Forhåpentligvis kan dette være med på å utgjøre en forskjell, konkluderer han.

 

 

 

HIGH FIVE: Henrik Bjørnstad sitt lag er fornøyde etter at Henrik reddet dem ved å senke en birdieputt.

 

 

 

TEAM GYRO: Idrettssjef Rojhan var med for å støtte nyrekreftsaken. Hans hjemmebane Soon har innført store hull på sin treningsbane.

 

 

 

TRACKMAN: Mange av deltagerne ble nervøse da de så at Darren Webster-Clarke og Niklas Diethelm skulle måle deres driver med Trackman.

 

 

 

FISTPUMP: Caroline Martens sitt lag smiler fornøyd etter nok en birdie i kolonnen.

 

 

 

PRIMUS MOTOR: Joakim Mikkelsen har stått på i åtte måneder for å få på plass turneringen. Resultatet ble nesten 200 000 kroner til nyrekreftsaken.

 

 

 

HJEMMEBANE: Joakim ble inspirert til å starte en veldedighetsturnering etter oppholdet på college.