Golf Channel skriver at informasjonen ble sendt ut i et notat til PGA Tour-spillerne på mandag. Kvalifiseringsprosessen starter 1. juli 2018 og slutter 22. juni 2020, der de 59 beste spillerne fra Olympic Golf Rankings – som trekkes ut fra den offisielle verdensrankingen – får en plass i feltet i Tokyo.

Hver nasjon kan maksimalt sende to spillere av hvert kjønn til OL-turneringen. Minstekravet for å komme med er omtrent en topp-300-plassering på verdensrankingen når uttaket gjøres i juni 2020.

For øyeblikket er Suzann Pettersen (36.-plass) den eneste norske spilleren på innsiden av topp-300, mens Marianne Skarpnord, som også deltok i forrige OL, ligger én plass på utsiden på 301.-plass.

På herresiden er det imidlertid ingen blant de 300 beste. Jarand Ekeland Arnøy er nærmest med sin 485.-plass på verdensrankingen, etterfulgt av Aksel K. Olsen på 548.-plass, Kristian Krogh Johannessen på 796.-plass og Espen Kofstad på 932.-plass. Espen Kofstad klarte akkurat å snike seg til en plass i den forrige OL-troppen da han vant den siste og avgjørende Challenge Tour-turneringen før OL-uttaket ble gjort.

I tillegg til at kvalifiseringsprosessen blir den samme som sist, forblir turneringen også 72 hulls slagspill med en egen turnering for kvinner og egen turnering for menn.

Mange var opprinnelig kritiske til at man gjorde den første utgaven av golf i OL på over 100 år til samme format som nesten alle andre tour-turneringer. Guy Kinnings, sjef for IMG Golf, sa blant annet følgende:

– Golfen skriker etter innovasjon. Golf tilbake i OL for første gang siden 1904 er en gudesendt gave. Likevel er formatet fire runder tradisjonelt slagspill. OL var gedigen mulighet til å skaffe et helt nytt publikum.

Da golfturneringen omsider slo i gang i Rio de Janeiro i 2016, var derimot de fleste klagene glemt. Til tross for at flere av de største stjernene glimret med sitt fravær, ble turneringen ansett som en stor suksess – mye takket være at det var de største stjernene som kjempet om seieren.

I dameklassen vant Inbee Park gull foran Lydia Ko og Shanshan Feng, mens det i herreklassen ble seier til Justin Rose etter en thrilleravslutning mot Henrik Stenson og Matt Kuchar. Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Espen Kofstad endte på henholdsvis 10.-, 25.- og 43.-plass i turneringen.

OL i Tokyo i 2020 kommer for øvrig til å markere punktum for Suzann Pettersens fantastiske golfkarriere. Hun sa i høst at hun kommer til å legge opp etter OL, og målet er å avslutte karrieren med edelt metall. Pettersen tilbringer imidlertid årets sesong utenfor golfbanen. Nylig meldte hun og ektemannen Christian Ringvold at de venter barn til høsten.