Kristian Krogh Johannessen trenger en topplassering i sesonginnspurten for å rykke opp til europatouren. Torsdag kom han tregt i gang i Empordá Challenge og lå helt nede på 41. plass. Fredag klatret han til delt 22. plass etter en sterk 66-runde.

Men dag tre ble ikke helt den «moving day» som Krogh ønsket seg.

Nordmannen startet gnistrende på Empordá, med fire birdier på de fem første hullene, men en dobbelbogey og bogey på de to siste hullene før runding satte ham tilbake. Det hele endte likevel med en sterk 69-runde etter tre nye birdier og en ny dobbelbogey på siste ni.

Dermed er Kristian Krogh Johannessen på delt 26. plass før sisterunden søndag.

Mens Espen Kofstad allerede er sikret en plass tilbake i det gode selskap på europatouren i 2022, er det mye på spill for Krogh.

Gjennom store deler av sesongen har han vært inne i europatour-varmen, det vil si topp-20 på Challenge Tours poengliste sammenlagt, men falt utenfor nylig etter å ha tilbragt nesten en måned på sidelinjen etter å ha skadet beinet på joggetur.

Før turneringen i Girona er han på 22. plass på rankingen og ligger i skrivende stund an til å falle til 25. plass. Poengene som kreves for å ta igjen forspranget opp til topp-20 akkurat nå, tilsvarer omtrent en topp-5-plassering.

Det vil i så fall kreve en vanvittig sisterunde på Empordá.

Etter tre dagers spill er Krogh -7 og fem slag bak de fem beste. Andrew Wilson og Julien Brun er fortsatt i delt ledelse på -16.

Etter denne uken gjenstår bare fire turneringer av årets Challenge Tour-sesong. Dersom Krogh ikke skulle lykkes i å klatre opp til topp-20, vil han få en siste mulighet til europatour-opprykk i Q-school i november, hvor det skal spilles om 25 plasser på europatouren. Her vil også Jarand Ekeland Arnøy, Elias Bertheussen og Kristoffer Reitan være blant spillerne som prøver lykken.

Fredag fikk Arnøy virkelig spille til å sitte i Spania. Etter +1 på åpningsrunden, vartet Fana-spilleren opp med dagens beste score på Empordá. Like bra gikk det ikke på tredjerunden, som Arnøy bokførte på 72 slag.

Espen Kofstad misset dessverre cuten med ett slag etter runder på 71 og 69 slag. Men Kofstad er som nevnt allerede klar for europatouren neste sesong.

Leaderboard