(Pressemelding NGF) Frode Scheie har valgt å si opp sin stilling som idrettssjef i Norges Golfforbund (NGF). Scheie har jobbet i NGF siden 2007, og har i løpet av de fem årene bygget opp en toppidrettssatsing som har gitt resultater både på spiller- og turneringssiden i norsk golf.

 

– Jeg har vært med på en fantastisk reise i NGF, og synes at vi har fått til mye. Blant annet har vi blitt en dominerende nasjon på juniorsiden takket være at vi har bygget et bra team som har vokst veldig de siste årene, sier Frode Scheie i pressemeldingen.

 

I løpet av Scheies fem år som øverste ansvarlig for NGFs toppidrettssatsing har norske utøvere innkassert 11 VM- og EM-medaljer, i tillegg til en rekke internasjonale topplasseringer på amatørnivå.

 

Også profesjonelt har norske utøvere markert seg i løpet av Scheies tid som toppidrettssjef. På kvinnesiden har Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord hentet hjem hele 18 turneringsseire, og herrene har fått frem en ny utøver på European Tour hvert år.

 

Generalsekretær Tor-Anders Hanssen uttaler at det er trist men forståelig at Scheie har bestemt seg for å forlate golfen.

 

– Frode har lagt ned en enorm innsats for golf-Norge, og vi vil utvilsomt savne hans kapasitet. Jeg ønsker ham lykke til i ny tilværelse, og er sikker på at vi vil holde kontakten.

 

Hanssen trekker frem Scheies arbeid med å strukturere toppidrettssatsingen i forbundet, samt etableringen av en OL-satsing som inkluderer gjeninnføringen av internasjonale proffturneringer i Norge, som viktige faktorer som golf-Norge vil dra nytte av også i fremtiden.

 

NGF vil starte arbeidet med å finne Scheies etterfølger, men forbundet presiserer at de ikke har dårlig tid.

 

– Vi er i gang med å utvikle en ny sportslig plan som bærer med seg mye av det fundamentet Frode etterlater seg. Nå skal vi bruke tiden godt for å finne riktig etterfølger, avslutter Hanssen.

 

Si din mening om saken i kommentarfeltet under. Norsk Golf kommer tilbake med mer.