Australieneren har brukt en lang putter de to siste sesongene, og samtidig fått karrieren tilbake på rett spor. Tidligere denne uken vekket han imidlertid oppsikt da han under en innspillsrunde trente med en kort putter, før han onsdag brukte den samme køllen under en pro-am på The Lakes Golf Club.

 

Forrige uke foreslo golfens styringsorganer R&A og USGA et forbud mot forankrede puttere med virkning fra 2016. Selv om det kan ha virket som om Scott allerede har startet forberedelsene til livet uten kosteskaftet, planlegger han ikke å bytte med det første.

 

– Jeg bestilte den putteren en god stund tilbake. Det var bare for moro skyld, forklarer Scott.

 

– Jeg vil nok fortsette med den lange putteren. Jeg skal prøve på nytt en annen gang med den korte putteren om jeg føler det er nødvendig. Jeg tror jeg kan putte greit med hvilken som helst putter. Jeg har brukt de to siste årene på å utvikle ferdighetene mine med langputteren, og det er den jeg kommer til å bruke denne uken.

 

– Frem til jeg finner en bedre måte å putte på vil jeg holde meg til brystputteren. Jeg liker mange av filosofiene med å putte med en lang putter.

 

På spørsmål om hvordan han vil håndtere det foreslåtte forbudet av forankrede puttere, sier han:

 

– Uansett hvordan jeg putter i fremtiden, om jeg flytter venstrehånden bare en centimeter fra brystet mitt vil jeg gjøre en «ærlig» svingbevegelse, men det vil se helt likt ut. Men jeg tror det finnes bedre måter å gjøre det på. Vi ser alle etter den beste løsningen, og jeg tror fortsatt at det finnes bedre muligheter for meg der ute.