Adam Scott ble endelig en majorvinner da han vant The Masters på Augusta National i april. For bare tre uker siden holdt han ledelsen på back nine på Muirfield i British Open, men gjorde noen kostbare bogeys i innspurten. I årets siste major virket Scott ustoppelig. Det eneste som klarte å stoppe ham var været.

 

Scott, som gikk i ball med årets to andre majorvinnere Justin Rose og Phil Mickelson, startet dagen med fem strake birdies tidlig i runden, og gikk rett opp i ledelse på Oak Hill. Birdiene skulle imidlertid roe seg ned etter at tordenvær utsatte spillet i 71 minutter, men Scott gjorde likevel en ny birdie på det 15. hullet for å gå til seks under. Han var på vei mot ny majorrekord på Oak Hill, før han treputtet det 16.

 

– Jeg var i sonen og slo en del innspill nærme pinnen. Jeg trengte ikke å putte veldig mye. Det er viktig å utnytte det når det skjer, for det skjer ikke ofte i majorer. Jeg har ingenting å klage over med 65 slag, sa Scott i presseboksen etter runden. 

 

Det er ingen tilfeldighet at Scott plutselig er å regne med hver gang det er en major.

 

– Jeg har jobbet mye med spillet mitt de to siste årene med fokus på de største turneringene. Alle rundt meg har hatt det samme fokuset også. Vi er her for å gjøre business, sier Scott.

 

Mange hadde spådd U.S. Open-aktige forhold på Oak Hill før ukens turnering, men torsdag var forholdene optimale for å score lavt. Roughen er riktignok ekstremt seig, men det varme og fuktige været holdt banen myk, og så mange som 35 spillere kom seg under par.

 

I de fem siste majorene på Oak Hill har det bare vært ti scorer under par etter fire spilte runder.

 

Verdensener Tiger Woods var ikke en av de som kom seg under par. Woods hadde på et tidspunkt mulighet til å gå til tre under par, men misset birdieputten på en meter. Der snudde også runden hans.

 

Med en sur dobbelbogey på det siste hullet endte han til slutt en over par, seks bak lederne Adam Scott og Jim Furyk. The Open-mester Phil Mickelson kom seg også inn på en over med dobbel på det siste hullet.

 

– Runden burde vært under par, måtte Woods medgi etter runden.

 

Jim Furyk vant sin forrige major i U.S. Open for ti år siden. Det er nå tre år siden veteranens forrige seier på PGA-touren. Amerikaneren var seks under før det siste hullet, men avsluttet med bogey som gjør at han må finne seg i å dele ledelsen.

 

– Jeg er vanligvis skuffet over å avslutte dagen med bogey. Men 65 slag, PGA, det er ikke så dårlig.

 

Slaget bak teten ligger David Hearn som var reserve for bare en uke siden, og Lee Westwood som blander seg i toppen i en major for andre gang på rad. Han ledet The Open forrige måned før siste runde.

 

Rory McIlroy var også blant spillerne som kom seg inn under par. Han åpnet dagen med tre birdies på sine fire første hull for dagen, men landet til slutt på en runde på en under.

 

(Kilder: majorschampionships.com/golf.com)