Scott så ut til å surfe inn til verdensenertronen da han ledet med syv slag etter halvspilt turnering. Australieren tapte imidlertid terreng, og startet sisterunden med en ledelse på «bare» tre slag. Den klarte han ikke å ta vare på.

 

Matt Every startet søndagen fire slag bak Scott. En 70 runde var nok for å gi ham en ett slags seier på Keegan Bradley – som også snek seg forbi Scott.

 

– Dette var vanskelig. Man vet aldri når den første seieren kommer. Man får muligheten så mange ganger, det er deilig å endelig ha gått hele veien, sa Every til pgatour.com etter runden.

 

93 forsøk skulle til før Every omsider fikk sin første PGA Tour-triumf. Det gir ham også en startbillett i The Masters.

 

– Det er nesten demotiverende å være nære å vinne mange ganger, for etterhvert begynner man å lure på om det noen gang kommer til å skje. Dette føles fantastisk.

 

For Scott sin del ble oppskriften hele fem bogeys og kun en bogey på vei til en skuffende 76-runde – i sterk kontrast til hans åpningsrunde på 62 slag som var en tangering av banerekorden.

 

– Jeg var litt «shaky» i dag, men denne banen krever mye av alle. Mitt nærspill var ikke i nærheten av der det burde være, så der må jeg stramme opp. Dette viser at jeg må jobbe mer med å holde alt på plass når det er mye press, oppsummerte Adam Scott sin runde.

 

– Jeg er irritert over at jeg ikke gjorde det bedre i dag. Jeg tar likevel med meg selvtillit videre fra denne turnering, jeg spilte mye bra golf. Men noen ganger må man også gripe de mulighetene man får.

 

Det gjenstår kun to turneringer på PGA Touren, Valero Texas Open og Shell Houston Open, før årets første major, The Masters braker løs 10. april. Der er Adam Scott regjerende mester.