Adam Scott fulgte innspurten av The Barclays på TV-skjermen fra garderoben på Liberty National, da hans kompis Justin Rose treputtet den 18. greenen for å ikke i omspill med australieren.

 

Tre kvarter senere gikk Scott mot rangen for å forberede seg for et eventuelt omspill mot enten Tiger Woods eller Gary Woodland.

 

Men Woodland maktet ikke å senke en eneste putt på back nine, og stanget og stanget uten hell. Heller ikke den korte birdieputten på det 18. ville i.

 

Tiger Woods kunne også få Scott ut i omspill med birdie på det siste hullet. Timetersputten fra bak green så god ut hele veien, men bremset en halv rotasjon kort i linjen. Og kanskje var det like greit for Woods at runden var over. Han har slitt kraftig med ryggen hele uken, og hadde tydelige smerter på slutten av runden. Etter runden ville han ikke si noe om han spiller kommende ukes turnering, Deutsche Bank Championship.

 

Adam Scott kunne på sin side juble for årets andre seier. Og det er ikke noen småturneringer han har på samvittigheten: I april tok han karrierens første majorseier i The Masters, og nå den første turneringen i FedEx Cup-sluttspillet.

 

– Det var nok en fordel å spille en halvannen time foran lederballene som er under press hele dagen. Når man er under press er det mye vanskeligere å fullføre jobben, hullene blir vanskeligere og hvert slag føles mer avgjørende.

 

– Denne seieren føles som en gavepakke, men jeg tar den i mot, sa Scott etter runden.

 

Søndagens avslutningsrunde var på solide fem under par, og løftet ham fra 11. til 2. plass i FedEx Cup-rankingen. Nå venter en turnering han har hatt god kontroll på tidligere. De tre siste årene i Boston har han endt på syvende, åttende og femteplass.

 

– Å vinne den første Playoff-turneringen legger alt til rette for en bra innspurt, og jeg gleder meg til de neste ukene. Jeg ser frem til å forsøke og bli FedEx Cup-mester, konkluderer Scott.

 

 

Høydepunkter