Hendelsen skjedde etter at Allenby misset cuten i Sony Open fredag 16. januar. Allenby fortalte sin historie til pressen med et blodig og oppsvulmet ansikt morgenen etter, men i kjølvannet har det dukket opp noen alternative forklaringer fra angivelige vitner.

 

Allenby hevdet blant annet at han ble kidnappet på en vinbar og dumpet ti kilometer unna. Den hjemløse kvinnen som fant ham sier imidlertid at hun fant Allenby et kvartal unna der kidnappingen skal ha skjedd, ikke ti kilometer.

 

Andre har i ettertid hevdet at Allenby har vært ute på en så heftig fyllekule, at han har konstruert en historie for å avskrive seg alt ansvar fra hva som egentlig skjedde den fredag kvelden.

 

Tirsdag møtte Allenby pressen igjen i forbindelse med en innspillsrunde til Phoenix Open som starter torsdag.

 

Der holdt han fast på sin opprinnelige historie, og sa han «ikke har noe hukommelse i vinduet på 1,5 time fra 23.06 til 01:27 fredag kveld» – et klokkeslett som fikk flere til å stusse. Blant annet The Golf Channels David Sobel:

 

 

 

 

Allenby benyttet sine minutter foran mikrofonene og TV-kameraene til å sende noen verbale sidespark mot pressen.

 

– Er det en ting jeg har lært så er det at jeg ikke har noen venner i pressen. (…) Media har bestemt at de er verdens beste etterforskrere. Jeg var et offer og plutselig legger dere all skyld på meg, sier Allenby, som tydeligvis har funnet ut at angrep er det beste forsvar.

 

Phoenix Open er ikke en optimal turnering å spille etter en slik kontroversiell hendelse –  det berømte publikummet på TPC Scottsdales 16. hull er ikke videre kjent for å legge mye i mellom når noen de ikke liker står på tee:

 

 

 

 

Se hele pressekonferansen til Allenby under

(Videorettigheter: The Golf Channel)