Hva får du hvis du blander sammen talentet til en kjent dokumentarfilm-regissør med en total forelskelse for golf? Svaret er YouTube-kanalen til Erik Anders Lang.

For ni år siden oppdaget Erik Anders Lang sin nye kjærlighet. Den 30 år gamle krølltoppen, som på den tiden for øvrig var gift med popstjernen Sia, falt pladask umiddelbart for golfsporten.

Siden den gang har han dedikert livet sitt til å vise frem golfen fra en ny og leken side.

Erik ser definitivt ikke ut som det man forestiller seg som den typiske golfspiller. Han foretrekker å spille i sneakers, hettegenser og en bøttehatt som dekker til de lange lokkene, med hunden sin «Snowball» løpende i sirkler rundt ham mens han spaserer nedover fairwayene med sin skreddersydde retrobag over skulderen og intervjuer interessante gjester.

(Artikkelen fortsetter under)

Erik Anders Lang har blitt en kulthelt i golfverden for sine unike reportasjer fra verden over. (Foto: EAL)

Dokumentarfilmregissøren Lang brukte ikke lang tid på å gjøre golf til jobben sin, og i løpet av kort tid begynte han å produsere golffilmer på YouTube i et voldsomt tempo.

Lang viser at golf handler om så utrolig mye mer enn scoren på scorekortet: Det handler om å nyte utfordringene, golfbanen, utviklingen, men viktigst av alt: menneskene du deler opplevelsene dine med.

Han ble først kjent i golfverden gjennom sin reiseprogramserie Adventures of Golf i samarbeid med Skratch Golf, men for et drøyt år siden opprettet han sin egen YouTube-kanal hvor han nå legger ut flere videoer hver uke. Videoene har allerede gjort ham til en kulthelt i golfverden.

Det er en av de vakreste banene jeg har satt føttene mine på

Erik Anders Lang om Lofoten Links

Her finner du alt fra videoblogger med runder på berømte golfbaner og skjulte perler på verdens mest avsidesliggende steder, heftige reisemål, besøk hos utstyrsprodusenter, og intervjuer med alt fra skuespillere, komikere og golfproffer til banearkitekter, soldater, fengselsfugler…ja, you name it.

Det eneste de alle har til felles, er at de synes golf er det kuleste som finnes. Det kommer garantert du også etter å ha sett videoene til Lang.

Nylig gjenopptok han samarbeidet med Skratch Golf og fortsatte Adventures-serien på YouTube som gjorde ham kjent i golf-verden i utgangspunktet.

Hans nyeste episode fra sesong fire er fra banen som Golf World nylig rangerte som den 46. beste banen i Fastlands-Europa, og den mest naturskjønne av dem alle:

Lofoten Links.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Og Lang var ikke overraskende fra seg av begeistring av verdens nordligste linksbane, som han beskriver som «det mest avsidesliggende stedet Adventures of Golf har vært».

– Da jeg spaserte nedover hull én, skjønte jeg hva jeg hadde i vente. Det er en av de vakreste banene jeg har satt føttene mine på, sier Lang i reportasjen, hvor han forteller at han forstår godt hvorfor banen er rangert som den beste i Norge:

– Det er ikke ett dårlig hull her. Vanligvis er det minst ett hull som føles som en brikke i et puslespill klemt inn på feil sted. Ikke her.

– Det er få episoder av Adventures of Golf hvor jeg har lyst til å reise tilbake, rett og slett på grunn av hvor vanskelig det var å komme seg dit. Men på vei hjem denne gang, tenker jeg allerede på å komme tilbake, avslutter Lang:

Se episoden «Playing Golf At The Top of The World» under! 

(NB! Scroll enda lenger ned hvis du også vil se Langs videoblogg fra Lofoten)

Videoblogg