Norske golfklubbers tapte inntekter i april er hovedsaken i torsdagens papirutgave av Finansavisen, under den dramatiske tittelen «Krise i golf-Norge».

 

Der røper daglig leder ved Evje Golfpark, Åge Erichsen at klubben allerede ligger hele 450 000 kroner bak fjorårets greenfeeinntekter.

 

– I fjor var det fantastisk. Da var det gøy å gå til banken med regnskapet. I år merker alle baner i Østfold og Vestfold den sene sesongstarten, sier Erichsen til Finansavisen. 

 

Dermed må klubben mest sannsynling se langt etter å tangere fjorårets overskudd på en million kroner.

 

Evje Golfpark åpner torsdag, nesten en måned senere enn fjorårets baneåpning. 

 

Les også: Kommunikasjonsansvarlig i NGF kommenterer avisoppslagene

 

Det er ikke bare på Østlandet det har gått tregt. Også i Stavanger hvor våren vanligvis kommer tidlig er de sent ute. Da Solastranden GKs sommergreener ble klippet 19. april var det en måned senere enn normalen. Mange norske golfere har hatt som tradisjon å klippe snoren for sine golfsesonger med påskegolf i Sverige, men også der har vinteren ikke villet slippe taket før nylig. 

 

Selv om det kan være fristende å åpne banen tidlig for å imøtekomme rastløse medlemmer og gjestespillere, sier daglig leder i Aurskog Golfklubb, Jörgen van Vuuren at det lønner seg å ta tiden til hjelp.

 

– Det har noe med ryktet man får. Åpner man en dårlig bane kommer ikke folk tilbake. Men hvis banen er bra sprer et positivt rykte seg. Det tjener man i det lange løp, sier han i et intervju med Romerrikes Blad.

 

Selv om det i disse dager stadig tikker inn meldinger om baneåpninger på Østlandet, går det fortsatt  tregt hos mange klubber. Losby er blant klubbene som må vente. Der spås det ikke baneåpning før om et par-tre uker.

 

 Det er slik det ser ut nå, men vi har hatt en veldig positiv utvikling de siste dagene. Likevel er det fortsatt for kaldt i bakken, og jeg ser ingen varmebølge på værmeldingen, sier klubbens daglige leder, Per Kristoffersen til Romerikes Blad.

 

På Vestfold GK ligger klubben to og en halv måned etter fjorårets skjema skriver Finansavisen. Der har den tøffe vinteren ført til at greenene må sås på nytt. Først rundt 1. juni vil hele banen være åpen med sommergreener, spår klubbens daglige leder Knut Gran.

 

Har din lokale hjemklubb åpnet for sesongen? Tips mottas med takk til redaksjon@norskgolf.no.

 

Les også: Det tiner på Østlandet