Under en gallamiddag på Wentworth ble Sergio spurt om han ville invitere Tiger på middag under US Open.

 

– Han kan være der hver eneste kveld. Vi kan servere fritert kylling. 

 

Og da var det gjort. Fritert kylling er regnet som et svært nedlatende og rasistisk begrep i USA. Sergio vinner ingen nye venner med slike kommentarer, men ondsinnet og rasistisk er det ingen som vil beskrive ham som. Han gikk raskt ut med en pressemelding.

 

– Jeg vil unnskylde overfor alle som ble fornærmet av min kommentar under European Tour Players Awards. Jeg svarte på et spørsmål som tydelig var ment som en spøk med en tåpelig slengbemerkning. Dette var på ingen måte rasistisk ment.

 

På spørsmål om hvorfor han ikke liker Tiger svarer han ærlig.

 

– Noen mennesker passer du sammen med og andre ikke. Så enkelt er det egentlig. Nå går vi videre og gjør det vi skal. Dette betyr ikke at jeg ikke kan spille med ham.

 

 

Tiger var raskt ute på Twitter.

 

 

 

 

European Tour har sagt at de ikke kommer til å straffe Sergio. De aksepterer unnskyldningen hans. I USA er TaylorMade-adidas, som Sergio spiller for, i ganske hardt vær. De måtte gå ut med en offisiell pressemelding.

 

Sergio Garcias nylige kommentar var fornærmende og viser på ingen måte TaylorMade-adidas Golfs verdier og kultur i selskapet. Vi har snakket direkte med Sergio som helt klart angrer på uttalelsen og vi tror han er oppriktig. Vi har sagt til Sergio at kommentarene var langt over grensen og at vi vil fortsette å vurdere saken.

 

Ikke uventet er dette en mye større sak i USA enn Europa. Sergio kan prise seg lykkelig over at han er på hjemmebane denne uken.