Sesongbeste av Bjerch-Andresen

Mikkel Bjerch-Andresen var Baylors beste spiller da han endte på femteplass i helgens Border Olympics i Texas.

Baylor lå lenge an til seier i lagkonkurransen, hvor de ledet før lørdagens tredje og avsluttende runde. Der skulle Baylors Kyle Jones bli den eneste spilleren som avsluttet under par, og Baylor falt til 5. plass i lagkonkurransen.

5. plass ble det også på Mikkel Bjerch-Andresen i den individuelle konkurransen, som dermed var lagets beste spiller. Haga-golferen åpnet turneringen knallsterkt med en runde på 68 slag. Det holdt til delt ledelse etter første runde.

Med to avsluttende 74-runder holdt det dessverre ikke hele veien inn, men 5. plassen er likevel hans beste resultat for året. Totalscoren på par var syv slag bak vinneren James Newton fra Central Arkansas.

Dette var Bjerch-Andresens tredje topp 5-plassering som Baylor-spiller. Den forrige kom for ett år siden – i nettopp Border Olympics.

– Det positive er at vi gir oss selv muligheten til å vinne turneringer, men jeg er veldig skuffet over måten vi avsluttet på. Dette er en ung gruppe spillere, og jo oftere vi kommer i denne situasjonen, jo bedre blir vi. Etterhvert finner vi ut av det, sa Baylors trener Greg Priest etter sisterunden. Om Bjerch-Andresen sier han:

– Det er en bane som passer øyet hans, og jeg tror han var komfortabel her. Han spilte virkelig bra den første runden da han gikk fire under par. Han spilte ikke  like bra i dag, men holdt seg likevel i nærheten av toppen. Han gjorde en god jobb, og spilte en solid turnering, avslutter Priest til Baylors nettsider.

Bjerch-Andresens lagkamerat Andreas Gjesteby gikk på ni over par, og delte 39. plassen. NM-vinneren fra 2011 deltok i turneringen som individuell utøver.

Resultater

Av øvrige norske collegegolfere denne helgen har Julie Lied (Georgia State), Marit Bjerke (Augusta State) og Nicoline Skaug (East Carolina) vært i aksjon i Insperity Lady Jaguar Intercollegiate. Sistnevnte gjorde det best med delt 31. plass (+13), etterfulgt av Bjerke på 45. (+18) og Lied på 56. plass (+21). Marit Bjerkes Augusta State gjorde det best i lagkonkurransen med sin 5. plass.

Olivia Hüllert delte 49. plassen i Lady Gator Invitational i Florida, etter runder på 76, 79- og 74 slag. Hennes Florida State landet på 7. plass i lagdelen.

Cecilie Krefting har vært i Arizona med Colorado State, hvor hun til slutt delte 74. lassen i MountainView Collegiate. I lagkonkurransen ble det 14. plass.