26-åringen var nemlig avhengig av en topp-10-plassering i Sør-Afrika for å kvalifisere seg til neste ukes European Tour-turnering. Nå blir det i stedet en etterlengtet juleferie.

 

– Ikke en veldig bra uke for meg, men fortsatt noe positivt jeg tar med meg videre. Nå er det på tide å komme seg hjem og gjøre noe annet, skrev Kofstad på sine Twitter-profil, rett etter å ha fullført de ni siste hullene av andrerunden i Nelson Mandela Championship.

 

Kofstad startet fredagen nede på 130. plass, men nærmet seg cutstreken da han gikk de første ni på andrerunden tre under par. Han maktet dessverre ikke å komme seg på riktig side av cuten da spillet ble gjenopptatt lørdag morgen.

 

Med to birdies og to bogeys landet han på 89. plass, to bak cuten som gikk på en under par.

 

I skrivende stund er det delt ledelse mellom Dawie Van Der Walt og Matthew Baldwin.

 

Espen Kofstad vil tilbringe sin 2014-sesong på Challenge Tour, men vil med sin kategori 17 på European Tour også få spille noen av de minste turneringene på øverste nivå. Sesongstart på Challenge Tour er ikke før i slutten av januar.

 

Tror du Kofstad vinner tilbake europatour-kortet i 2014? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.

 

 


 

 

Fra fredagen

 

Spillet til Espen Kofstad tok en helomvending til det bedre i andre runde av Nelson Mandela Championship. Tunge nedbørsmengder har tvunget arrangøre til å korte ned turneringen fra 72 til 54 hull. 

Dermed gjenstår en og en halv runde for Espen Kofstad, som rakk å spille ni hull av sin andre runde fredag. 

 

Kofstad startet dagen fem slag bak cutstreken, men er nå bare to slag bak etter en imponerende front nine. Med tre birdies og seks par har han klatret fra 130. til 88. plass.

 

Han ligger en over par sammenlagt, 11 bak lederen Daniel Brooks fra England, og syv bak topp-10-plasseringen han blir avhengig av om han ønsker å spille neste ukes turnering i Sør-Afrika.

 


 

 

Fra torsdagen

 

Tungt regnvær og utsettelser preget første dag av The Nelson Mandela Championship i Sør-Afrika. Espen Kofstad raste nedover listene da han fullførte åpningsrunden torsdag morgen.

 

Espen Kofstad måtte stå opp grytidlig torsdag morgen for å fullføre de fire hullene han hadde igjen av åpningsrunden på Mount Edgecombe CC. Det ble ingen god start på dagen for Kofstad.

 

Med en bogey, to par og en lei dobbelbogey på det avsluttende hullet raste Kofstad fra 72. plass og ned til 130. plass. Med fire over par har han fire slag opp til den foreløpige cutstreken.

 

Kofstad deltok i The Nelson Mandela Championship også i fjor. Da ble det til slutt 54. plass på Losby-golferen.

 

Engelskmannen Daniel Brooks leder etter sin imponerende åpningsrunde på åtte under par.

 


 

 

Fra onsdagen

 

 

Espen Kofstad fikk en god start på sin «2014»-sesong med delt 24. plass i forrige ukes turnering i Hong Kong. Nå er han på plass i Durban, hvor han har onsdag bare rakk å spille 14 hull i åpningsrunden av The Nelson Mandela Championship før spillet måtte avbrytes.

 

Losby-golferen, som startet runden på banens 10. hull, hadde en fantastisk start på runden med eagle allerede på sitt tredje hull for dagen – et par 5 på 510 meter.

 

Dessverre tapte han de to slagene umiddelbart med en dobbelbogey hullet etter. Derfra skulle det bli ytterlige tre bogeys, samt to birdies.

 

Med en over par sammenlagt ligger han nede på 72. plass så langt, allerede ni slag bak lederen Daniel Brooks fra England. Franskmennene imponerer innledningsvis med tre spillere på pallplass, og fem spillere blant topp-7 på leaderboardet.