For andre uke på rad er siddisen kvalifisert for spill på Europa-touren. Dessverre gikk det ikke etter planen i forrige ukes Alfred Dunhill Championship, der han misset cuten med hele syv slags margin.

Tage har hatt en tøff sesong på årets Europa-tour, og klart cuten i kun fem av de 15 turneringene han har stilt til start i. Med 213. plass på Europa-tourens pengeliste må han nok en gang gjennom den beinharde Q-school-kvalifiseringen på PGA Catalunya Resort i desember, hvor han har hatt stor suksess tidligere. De fem siste årene har han sikret ET-kortet fire ganger gjennom Q-school – en imponerende prestasjon med tanke på hvor trangt nåløyet er. 

Tage har så langt denne sesongen spilt inn 41 110 euro, drøye 320 000 kroner. Den eneste måten han kan automatisk sikre kortet for neste år blir med seier denne uken. Det vil i så fall gi ham Europatour-kategori i to år fremover.

Kom så vidt med

Torsdag tar han fatt på SA Open Championship på Serengeti Golf Club i Sør-Afrika. Dette blir mest sannsynlig hans siste Europatour-turnering for året, da de to resterende konkurransene på programmet krever en høy kategori på pengelisten. Tage var i utgangspunktet fjerdereserve for ukens turnering og skulle spille kvalifisering for å komme med, men fikk plutselig beskjed om at han hadde fått plass i feltet. Da var det bare å hive seg rundt.

– Jeg reiste til Johannesburg på lørdag for å gjøre meg klar til neste uke. SA Open har vært lett å komme med i tidligere, men i år var det på hengende håret. Jeg gjorde meg klar til å spille kvalifiseringen. Den skulle spilles på tirsdag på en annen bane som heter Irene Golf & Country Club, skriver Tage på sin blogg.

Da han fikk beskjed om at han var rykket opp fra reservelisten var det ikke noe poeng i å spille kvaliken som var planlagt tirsdag.

– Da var det bare å få hevet seg rundt og få organisert slik at alt var klart for å reise til Serengeti-banen med all bagasjen, skriver han.

Flott bane

Johannessen har latt seg imponere av banen som har måttet tåle mye regn de siste dagene.

– Serengeti-banen er en to år gammel bane som får Bro Hof til å se ut som en alminnelig klubbane. Gresset på rangen og tee-boksene er så tette og kompakte at norske baner i august ikke har noe å stille opp med. Johannesburg ligger 1700 meter over havet (ballen flyr ca. ti prosent lengre for hver 1000m over havet), de har kompensert med å lage banen lengre slik at den spilles som en konkurransebane. Det første par 5-hullet er 620 meter, skriver han.

Torsdag går Tage ut på det første hullet kl. 12:25, i ball med Alastair Forsyth (Skotland) og Steve Benson (England). Norsk Golf kommer tilbake med mer når turneringen slår i gang.

Tror du Tage kvaler til neste års Europa-tour? Vi vil gjerne høre din mening. Bruk kommentarfeltet under!