(Artikkel under videoen!)

 

Tutta om 2014

 

 

(Video: 1Golf/NGF)

 

 

32-åringen fra Oslo starter året 0,33 rankingpoeng bak verdensener Inbee Park, som har bestemt seg for å stå over ukens ISPS Handa Women’s Australian Open.

 

Til tross for at sør-koreaneren ikke stiller til start, er det likevel et sterkt startfelt som venter det australske golfpublikum. Fem av verdens ti beste kvinnegolfere er på plass.

 

For Tutta vil en topp 2-plassering ta henne forbi Park på rankingen og gjøre henne til verdensener for første gang. Tutta har aldri vunnet en sesongstart tidligere. Av hennes sesongstarter de ti siste årene har hun to topp 10-plasseringer, med en andreplass fra 2010 som beste plassering.

 

 

Mye trening

 

Suzann Pettersen valgte å stå over sesongens første LPGA-turnering på Bahamas, og heller prioritere sesongoppkjøring. Når Tutta stiller til start i ISPS Handa Women’s Australian Open 13. februar er det med en solid dose trygghet og energi.

 

– Jeg har lagt ned en enorm mengde med trening som har gitt meg den selvtilliten jeg trenger. Planen er å spille mye første halvår, sier en offensiv Tutta i en pressemelding.

 

 

Tettere program

 

Hun har planlagt 27 turneringer i 2014, tre turneringer mer enn hun spilte i fjor. Sesongen sparkes i gang med fire turneringsuker på rad. Fra Australia går turen til Thailand, Singapore og Kina, før LPGA-sesongen innledes på amerikansk jord i slutten av mars.

 

– Det blir morsomt å spille fire uker på rappen. Da får jeg testet alt på en gang, sier Tutta.

 

Tutta slår ut kl 08.05 torsdag (22.05 onsdag norsk tid) fra tee 10 i gruppe med Stacy Lewis og Karrie Webb.

 

Et tettere turneringsprogram for Tutta skjer i takt med at LPGA-touren gjør en oppgradering i 2014. I år består programmet av fem turneringer mer enn i fjor. Touren har også lansert sitt eget poengrace, «Race to the CMW Globe» der sammenlagtvinneren kan innkassere en bonus på en million dollar.

 

Les også: Tutta & co. skal kjempe om millionbonus 

 

 

Pressekonferanse før turneringen