Tekst: Kaia Means

 

Programmet til golffestivalen i St Andrews i slutten av mars preges av samarbeidet med Seve Ballesteros Foundation. I tillegg til en Seve-utstilling, som inkluderer Seves golfbager og memorabilia fra The Open i 1984, kommer Seve Foundation til å arrangere putting-konkurranser på treningsgreenen til St Andrews Links Trust, rett ved siden av første tee på Old Course.

 

Babe Zaharias, som var født i USA til norske foreldre og er kåret til en av forrige århundrets største kvinnelige idrettsutøvere, får også sin egen utstilling på The Scores Hotel i St Andrews under festivalen. Der vil man blant annet få se køllene som hun vant US Open med.

 

Golf Illustrated skal arrangere en prisutdeling på lørdagskvelden som er åpent for publikum i Younger Hall. Der vil det bli delt ut forskjellige priser, blant annet ’Babe Zaharias Award for Outstanding Contribution to Ladies Golf’.

 

Kveldens siste pris, Spirit of St Andrews-prisen, baseres på stemmer sanket via sosiale nettverkssteder til Golf Illustrated, Golf World og Today’s Golfer. De nominerte er Seve Ballesteros, Old Tom Morris, Bobby Jones, Babe Zaharias, Jack Nicklaus og Tiger Woods.

 

I tillegg til historiske utstillinger og konkurranser, vil det bli vist golffilmer på The Dunvegan og andre utesteder. Forfattere kommer til å holde innlegg, og banearkitekten Kyle Philips som tegnet Kingsbarns kommer til å snakke om designprosessen.

Arrangementene er gratis for publikum.

 

 

www.standresgolffestival.com

www.seveballesterosfoundation.org/uk/