En uke etter å ha innrømmet å bruke det forbudte preparatet for hormonvekst, «Deer Antler Spray, skal Vijay Singh igjen i aksjon. Fijianeren trakk seg fra forrige ukes Phoenix Open hvor han skyldte på en ryggskade, men skal spille AT&T Pebble Beach National Pro Am som slår i gang imorgen.

 

Onsdag skal han i et ekstraordinært møte PGA Tour-kommisjonær Tim Finchem. PGA-touren uttalte etter forrige ukes avsløringer at de vil gå dypere inn i saken før de fatter noen avgjørelse. Det er uvisst nøyaktig hva som er tema for møtet mellom Finchem og Singh, men det er nærliggende å tro at mye av det vil omhandle hvordan partene skal møte pressen.

 

Les også: Singh avslørt for anabol doping

 

I følge tourens policy kan en spillers første brudd på dopingreglene resultere i suspensjon på opptill ett år. Finchem har likevel uttalt at slike situasjoner ikke er sort-hvitt, og at hver enkeltsituasjon vil vurderes ut i fra hvor grov overtredelsen er. 

 

«Deer Antler Spray» inneholder IGF-1 – et stoff som er forbudt i alle store idretter. Det måtte likevel en artikkel fra Sports Illustrated til for å avsløre Singhs dopingbruk.

 

PGA-touren tar nemlig ikke blodprøver, kun urintester i sitt antidopingsarbeid. IGF-1 kan kun avsløres gjennom blodprøver.

 

Synes du Singh bør straffes for sitt bruk av «hjortegevirspray», og i så fall hvor hardt?