– Jeg er kjempeglad for at dette blir en tradisjon og forhåpentligvis nok en suksess med en så bra gjeng med spillere, sa Suzann Pettersen på en pressekonferanse torsdag kveld.

 

Dette er tredje gang Tutta går i bresjen veldedighetsturneringen Suzann Pro Challenge på Bogstad.

 

I løpet av uken har det har vært litt oppvarming, blant annet med puttekonkurranse på Aker Brygge, Right to Play-turnering på Tyrifjord GK og SMS-konkurranse på P4.  I morgen er det Pro-Am på Oslo GK før hele sirkuset flytter ned til Aker Brygge i morgen kveld. Selve turneringen finner sted på Bogstad lørdag fra kl 11.

 

For Suzann Pettersen var Right to Play fra første stund et helt naturlig valg som mottaker av pengene som samles inn gjennom Suzann Pro Challenge.

 

– For meg er det riktige og viktige verdier som ligger til grunn for organisasjonen Johan Olav Koss har bygget opp.  Jeg elsker unger, liker å være sammen med barn, jeg er heldig som har vokst opp i Norge  med en trygg barndom ut å leke. Jeg har vært i felten og det er trist å ta inn over seg hvor vanskelig mange har det.  Samtidig er det en glede å se at man kan bidra til å gi ungene en bedre barndom.

 

– Vi er alle her for en god sak., og jeg er glad for å ha noen gamle og noen nye spillere –dette er rett og slett så bra som det kan bli, og banen er i super stand. Jeg håper jo at dette er et arrangement for fremtiden. Neste generasjon trenger hjelp. Men nå skal vi først lande denne, sa Tutta.

 

Tre av jentene deltok på Suzann Pro Challenge i fjor, Paula Creamer og Jessica Korda fra USA og Sandra Gal fra Tyskland. Førstereisjenter i denne sammenheng er amerikanerne Natalie Gulbis og Lexie Thompson, svenske Anna Nordqvist og vår egen Caroline Martens som i år spiller på Ladies European Tour..

 

LPGA-proffene er alle fylt av entusiasme og glede for å bidra til at Suzanns initiativ blir en suksess. 
Natalie Gulbis som selv har lange tradisjon i å bidra til veldedighet er imponert over hva Suzann har fått til, vel kjent med hvor mye arbeid det innebærer.

– Det er en ære å være her og bidra til at Suzann får realisert sin drøm, understreket Natlie Gulbis.  Og hun får følge av alle de andre jentene.

 

– Det er flott å være tilbake. Jeg lærte så mye om Right to Play i fjor, og hadde mye moro både på banenog  med publikum og ikke minst  masse barn, sier Jessica Korda.

 

Paula Creamer hadde følgende kommentar:

 

– Det passet bra for meg å komme i fjor og synes dette var en veldig god sak.  Jeg har vært på mange veldedighetsarrangementer, og jeg opplevet Suzann Pro Challenge som et  veldig personlig og nært arrangement. Jeg traff så mange som ville gjøre forskjell – alle ville hjelpe Suzann og bidra for å gjøre en forskjell. Det vil jeg også.

Vi prøver å hjelpe hverandre i en stor verden som også er en liten verden.

 

 

Til NTB formulerte Tutta seg slik: – På mange måter er det årets høydepunkt, og det gir meg en annen type energi. Resten av året handler det så mye om meg selv. I fjor var det et antiklimaks da jeg vant Evian-mesterskapet en uke etter. Det ga meg en annen type glede. For mitt eget hjerte var det nesten mer gledelig det vi gjorde her hjemme, noe som jeg vet kan hjelpe andre. (Foto: Geir-Olav Killingstad/FB)

På lørdag er det USA mot Europa. Formatet er slagspill – fourball og bestball der man skifter partnere etter seks hull og 12 hull. Og selv om jentene ikke er så opptatt av å føre score akkurat denne helgen,  så vil vinneren bli kåret. En ørliten forsmak på Solheim Cup som spilles i Tyskland neste år.

 

– Jeg vil ikke at det bare skal være en golfturnering. Jeg håper det skal bli en familiehappening der foreldre og barn kan  kose seg på golfbanen, understreker  Tutta.

 

– Vi skal ha det moro, og så skal publikum få oppleve oss fra en annen side enn de ser i de turneringene vi ellers spiller. Hvis vi også greier å bidra til å rekruttere flere juniorer – da har vi oppnådd mye, sier Suzann.

Fantastisk

Laila Andresen i Right to Play i Norge er full av lovord om Tutta og hennes driv.

 

– Dette er helt utrolig flott. Vi fikk inn  8170 00 kroner i fjor, og i år er målet over en million.  Forventning om flotte dager med nydelig vær på Bogstad, at de som er med som deltagere opplever det som gøy og at det kommer mye publikum, sånn at flere får oppleve hva golf egentlig er. Jeg spiller ikke golf selv, men jeg syns det er helt fantastisk.

 

– Nytt i år er at vi har lagt inn aktivitet på Aker brygge. Det begynte litt forsiktig, i går og i dag har det vært masse folk der, og fredag regner vi med stor oppslutning, sier Laila Andresen.
I morgen trekkes Suzanns golfbag i P4s SMS-konkurranse. Alle som sender SMS bidrar med 50 kroner til Right to Play. 

 

Hun forteller at flere idrettsutøvere, blant annet Therese Johaug, Aksel Lund Svindal og Magnus Carlsen stiller sin tid til rådighet som auksjonsobjekter i banketten i regi av Suzann Pro Challenge som arrangeres lørdag kveld.

 

– Det er fantastisk hvordan utøverne stiller opp for at dette skal bli vellykket!

 

Her er tidsplanen for Suzann Pro Challenge.

 

 

Fredag 5.september

 

Sted: Aker Brygge

 

19.00-19.30 Pressekonferanse med alle spillerne.
19.00-19.30 Finale og premieutdeling i ‘Hole in one’ konkurransen.

 

Lørdag 6.september

 

Sted: Oslo Golfklubb, Bogstad

 

11.00-11.30 Right to play Challenge med P4, norske kjendiser, Caroline og Tutta.
11.30-11.50 Fotografering og autografer ved hull 1, alle spillerne.
11.50-12.00 Velkomsttale og presentasjon av spillere ved Hallvard Flatland.
12.00-16.00 Suzann Pro Challenge.
16.00-17.00 Premieutdeling, fotografering, autografer og mer ved hull 18.

 

Barn får mulighet til å leke i Leos Lekeland. Mat og drikke kan kjøpes i klubbhuset og på banen. Parkering ved Bogstad Camping, like over veien for Oslo Golfklubb (50,-).