Johnson har vunnet sine tre siste turneringer på PGA-touren, og var regnet som favoritt til å ikle seg den grønne jakken på søndag.

Onsdag opplevde han dessverre marerittet da han falt i en trapp og skadet ryggen. Kort tid etter kom en pressemelding fra manageren hans:

«Rundt klokken 15.00 i dag hadde Dustin et stygt fall i trappa hjemme i huset han leier i Augusta. Han landet veldig hardt på korsryggen og ligger nå og hviler, dog ganske ukomfortabelt. Han har blitt rådet til å holde seg i ro og begynne på en kur med antiinflammatoriske medisiner og nedkjøling med is, med håp om å ha mulighet til å spille i morgen. Jeg kommer ikke til å kommentere saken noe nærmere før jeg vet mer om Dustins tilstand.»

Johnson skulle i utgangspunktet motta sin «Player of the Year»-utmerkelse fra amerikanske golfjournalister på en tilstelning onsdag kveld, men måtte avlyse.

Johnson ankom rangen på Augusta National torsdag formiddag for å sjekke ut formen, men da starttiden hans nærmet seg, fant han ut at den vonde ryggen ikke kom til å være god nok til å spille.

Johnson ankom første tee et kvarter før han skulle slå ut, men til en samlet golf-verdens store skuffelse var det bare for å fortelle starteren og hans kollegaer at han ikke kom til å pegge opp.

Følg utviklingen i The Masters her.