I en pressemelding sier nord-iren:

– Min helse og min families helse kommer før alt annet. Selv om risikoen over å bli infisert av zikaviruset regnes som lavt, er det uansett en risiko, og en risiko jeg ikke er villig til å ta, sier McIlroy.

Zikafeber forårsakes av et virus som overføres med mygg. Det er mistanke om at infeksjon hos gravide kan føre til fosterskader, som mikrokefali.

Rory McIlroy (27) er forlovet med Erica Stroll (30), og de siste månedene har det vært spekulert mye i om de snart skal få barn.

Fra før av har Vijay Singh (Fiji) og Marc Leishman (Australia) allerede trukket seg fra Rio-OL på grunn av zikaviruset. Spillere som Adam Scott, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel blir heller ikke å se i Sør-Afrika.

Suzann Pettersen sa til NTB i februar at hun kan revurdere sin OL-deltagelse, dersom zikaviruset ikke er på et kontrollert nivå før lekene starter. 

– Det er naturligvis veldig bekymringsfullt. Det gjør jo at man tenker seg om to ganger. Jeg føler meg trygg på at dette blir prioritert, og jeg er sikker på at helse og hygiene blir prioritert. Men hvis det blir helt krise, må man jo vurdere hva man skal gjøre. Vi følger absolutt med på det som skjer, sa Tutta til NTB