– Det sitter mellom ørene

Rory McIlroy står i fare for å misse cuten igjen etter torsdagens svake  åpningsrunde av The Memorial Tournament.

Nord-iren misset cuten i forrige ukes flaggskipturnering på Europatouren, BMW PGA Championship, og står fortsatt bare med tre topp 10-plasseringer på de 11 første turneringene han har spilt i år.

Sesongens definitive bunnpunkt kom i slutten av februar da han trakk seg fra Honda Classic på grunn av en vond visdomstann midt i runden. McIlroy innrømmet i etterkant at han angret på at han gikk av. Dette var midt i en periode hvor søkelyset var rettet mot hans milliardavtale med Nike, og hvordan han slet med å vende seg til de nye køllene.

Siden da har spillet blitt betraktelig bedre, men han befinner seg fortsatt et godt stykke unna fjorårsformen. Da vant han fire turneringer, inkludert sin andre major.

Nå ligger han i fare for å misse cuten igjen etter en åpningsrunde på seks over par i Jack Nicklaus’ turnering The Memorial Tournament. Han ligger dermed nede på 107. plass, og har allerede 13 slag å ta igjen til Charl Schwartzel på toppen av leaderboardet.

Hovedpersonen selv var naturlig nok ikke veldig lysten på å prate med pressen etter å ha signert for en runde som blant annet inneholdt seks bogeys og en dobbel.

– Jeg har egentlig ikke noe forklaring på dette. På vei til turneringen føltes det som jeg slo ballen bra, svarte McIlroy kort.

I følge The Golf Channels Kelly Tilghman tok ukens vert Jack Nicklaus en prat med McIlroy etter runden. McIlroy skal ha fortalt ham at problemet ligger «mellom ørene».

NB! Regjerende mester Tiger Woods er i aksjon for første gang siden seieren i The Players Championship. Han åpnet med en under par, og deler 27. plassen.