Vi har alle hørt om den berømte «sonen». Dagene der alt flyter av seg selv, svingen sitter som et skudd, puttene ruller i og golfen føles som en lek.

Selv om vi har hørt om den, er det langt færre som har opplevd å faktisk befinne seg i den selv.

Einar Westreng Pettersen (+0,2 hcp) var en av de heldige under en turnering på Aurskog Finstadbru GK onsdag ettermiddag.

(Les også: 18-åringene gikk fire hull på ti under par!) 

Da dagen var omme hadde han utrolige fire (!) eagles på scorekortet. Dessverre ble en nier på det 17. par-4-hullet et lite skår i gleden. Det resulterte i en runde på «bare» fire under par.

De andre var mer opptatt av at jeg skulle prikkfritt inn, enn sitt eget spill

Einar Westreng Pettersen

– Da jeg gjorde min første eagle på hull seks, slo jeg ballen fra 209 meter til syv meter, og satte putten. Jeg gikk fra hullet ganske fornøyd. På hull syv hadde jeg 163 meter til flagget, og innspillet traff flagget! Ballen la seg en meter unna koppen. Det var nummer to. På hull elleve slo jeg en drive på 310 meter og hadde 196 meter til flagget. Derfra slo jeg firerjernet til seks meter, og jeg tenkte at det ikke er mulig å sette en til? Men den gikk også i, forteller 27-åringen til Norsk Golf, og fortsetter:

– De tre andre jeg spilte med bare lo og jublet med meg. På det tidspunktet lå jeg syv under par med ett par 5-hull igjen. På hull 15 hadde jeg femmerjern inn etter driven, og la den ni meter fra hullet i greenkanten. Gutta sto og så på, og ballen var aldri ute av hullet. Da fikk jeg klemmer fra alle i flighten, og de var mer opptatt av at jeg skulle prikkfritt inn, enn sitt eget spill.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avslutningen ble dessverre alt annet enn prikkfri. På utslaget på hull 17 slo han en ball out-of-bounds. Det endte til slutt opp med ni slag på scorekortet.

– Litt kjedelig med en nier på hull 17, men det var likevel en sjuuuk runde, smiler Einar, som til tross for blemmen sier seg strålende fornøyd med en runde han aldri kommer til å glemme.

Uten sammenligning for øvrig, har det aldri blitt gjort fire eagles på en og samme runde på PGA-touren tidligere. Tolv spillere har imidlertid gjort tre eagles på en runde. Den siste var Matthew Goggin i 2001.

Les også: 20-åring tangerte tidenes laveste norske golfrunde