Bryson DeChambeau var på ingen måte en kortslående spiller da han tok steget ut på PGA-touren i 2017. Med en snittlengde på 274 meter fra tee var han på 45.-plass på listen over tourens lengstslående spillere.

Nå, tre år senere, har han økt sin gjennomsnittlige slaglengde med driveren med hele 20 meter, og han troner plutselig på toppen av PGA Tours «driving distance»-statistikk sammen med Cameron Champ.

De ekstreme lengdene er åpenbart et stort konkurransefortrinn, og etter at PGA-touren gjorde comeback etter korona-pausen, er det faktisk ingen andre spillere som har vært mer under par totalt på de tre første turneringene enn DeChambeau (-45).

Ifølge Golf Digest har DeChambeau lagt på seg 18 kilo i bare muskler de siste månedene (!), og den 185 centimeter høye 26-åringen skal angivelig nå veie rundt 109 kilo.

Det krever også et enormt matinntak, og denne uken avslørte han overfor Golf Digest faktisk hvor mye mat han kjører i seg hver dag under en vanlig turneringsuke (hold deg fast!):

– Til frokost spiser jeg vanligvis fire egg, fem striper bacon, litt toast og to Orgain-proteinshaker.

– Utover dagen spiser jeg en GoMarco-energibar her og der, og en sandwich med peanøttsmør og syltetøy. Deretter drikker jeg nok en proteinshake, jeg drikker minst to proteinshaker på golfbanen, hvert sjette hull, og også en shake etter runden.

– Etter runden spiser jeg småsnacks mens jeg trener. Så går jeg tilbake til hotellet og spiser middag, gjerne biff og poteter. Så drikker jeg to proteinshaker i tillegg. Jeg drikker rundt seks-syv proteinshaker hver dag, mens jeg pleide å drikke to eller tre tidligere, forteller DeChambeau.

Bare vi som ble litt småkvalme?

(Artikkelen fortsetter under)

Samtidig som vekten hans har økt, har også ballhastigheten skutt i været. Nylig brøt han den magiske 200 mph-barrieren (231 km/t) i ballhastighet med driveren, som med i teorien betyr at han skal kunne klare å slå nesten 330 meter carry (!)

DeChambeaus utvikling har imponert flere av hans kollegaer på touren, deriblant Rory McIlroy, som også vet et og annet om å sende ballen milevis av gårde.

– Han slo et par driver der jeg og caddien min bare så på hverandre, og vi bare: «herregud, det der var helt utrolig». I motvinden på hull 11 slo jeg min drive rundt 320 yards. Han slo ballen langt forbi min, rundt 370-375 i motvinden. Det var ellevilt. Det var sykt. Det var utrolig, sa McIlroy etter at han spilte med DeChambeau for to uker siden.

NB! Nylig publiserte Golf.com-journalist Luke Kerr Dineen en video på sin Twitter-konto som viser den ekstreme forskjellen i DeChambeus sving fra 2018 sammenlignet med nå. Hvis man spiller av videoen av de to svingene samtidig, har han unnagjort balltreffet med den «nye» svingen før han nådde toppen av baksvingen med sin gamle sving: