Sjekk den utviklingen til Hovland!

Pilene fortsetter å peke oppover for Viktor Hovland.

Publisert

At Viktor Hovland er en av verdens beste spillere, er et udiskutabelt faktum. Verdensrankingen hans sier 14.-plass, men med fjerdeplass på PGA Tours poengliste FedEx Cup, 20 klarte cuter på rad (nest flest på PGA-touren) og 5-6-2-31-3-1 som sin resultatrekke i sine seks siste turneringer er det få spillere som er i bedre form enn 23-åringen om dagen.

Hovland har vært stabiliteten selv helt siden han debuterte på PGA-touren, men de siste månedene har han løftet det til nye høyder. Ved hjelp av et forbedret nærspill, den nye AimPoint-siktemetoden med putteren og ikke minst mer lengde med driveren har Hovland gjort det til en vane å havne på førstesiden av leaderboardet.

Denne uken la den anonyme statistikk-guruen «Nosferatu» ut en graf på sin Twitter-konto som viser Hovlands oppsiktsvekkende utvikling det siste året:

Another excellent week for Voktor Hovland! His improvement over the past year is evident to see in this plot. Each dot represents his average finish in the previous 10 events over the past year or so. He will move up again in the #RyderCup World Points list.#GenesisInvitational pic.twitter.com/1dQgQeDqmr — Nosferatu (@VC606) February 21, 2021

Mens Hovland for et år siden havnet i snitt rundt 35.-plass per turnering, har han i høst og vinter vært stabil blant de 15 beste.

Sammenligner man statistikken fra forrige sesong, ser man også at Hovland har gått fra å tape slag hver runde på og rundt greenene til å tjene slag. I tillegg sørger hans imponerende kombinasjon av lengde og presisjon for at han tjener 0,8 slag per runde til resten av feltet på utslagene, over tre slag per turnering. Det er femte best på hele PGA-touren. Og statistikken blir tilsynelatende bare bedre og bedre: i helgens Genesis Invitational på Rivera var det ingen som var bedre enn nordmannen fra tee.

Les også: Hovland coverstjerne i verdens største golfmagasin

De solide prestasjonene til Hovland gjør at han også fortsetter å klatre på Europas Ryder Cup-ranking. Han befinner seg for tiden på åttendeplass på Europas verdensrankingliste til Ryder Cup og er dermed for øyeblikket blant spillerne som ligger an til å sikre en automatisk plass på laget. Ingen nordmenn har deltatt i Ryder Cup tidligere.

Denne uken er det enda flere rankingpoeng på spill når Hovland og resten av verdenseliten befinner seg på Concession Golf Club i Florida for å spille WGC-Workday Championship.

Hovland spiller med Bryson DeChambeau og Patrick Reed de to første rundene. De tar fatt på åpningsrunden klokken 18.37 norsk tid torsdag. Turneringen sendes på Viaplay og V Sport Golf.

Kristoffer Ventura skal på sin side spille Puerto Rico Open, som sendes på Eurosport 1 og GOLFTV.

Powered by Labrador CMS