Som om ikke «underdog»-stempelet til Europa var stort nok fra før, blir det ikke noe mindre av at de nå må klare seg uten sin lederskikkelse og en av de viktigste brikker når turneringen starter.

Norsk Golf ble tipset for noen dager siden om at Solheim Cup stod i fare for Tutta etter at hun hadde slått opp en gammel skade i i ryggen under en løpetur hjemme i Oslo, men lyktes ikke i å få noen bekreftelse på dette.

Tutta skulle etter planen spille sin niende Solheim Cup på rad denne uken, men det ble sådd tvil om hennes deltagelse under tirsdagens innspillsrunde. Der var det tydelig at Tutta hadde problemer med ryggen, som hun har slitt med mange ganger tidligere i karrieren.

Tutta spaserte banen uten å slå en eneste full sving, og holdt seg bare til å slå putter. Samtidig spilte førstereserve Catriona Matthew en hel innspillsrunde, et tegn på at hun forbereder seg til å måtte steppe inn.

Onsdag kom den kjipe bekreftelsen på at Tutta har trukket seg fra turneringen. I et innlegg på sin Ingstagram-konto skriver hun:

«Jeg ankom Des Moines mandag kveld etter å ha mottatt behandling for en gammel prolaps-skade som flerret opp i Norge i helgen. Til tross for at jeg har fått behandlinger fra lagets osteopat, trakk jeg meg onsdag morgen på grunn av den pågående smerten.

Jeg har tatt denne ekstremt vanskelige avgjørelsen for å hjelpe det europeiske laget og gi laget mitt best mulighet til suksess. Det var ingen garanti for at jeg kom til å bli klar til konkurranse fredag morgen, og jeg ønsket ikke å konkurrere med mindre jeg kunne gi 100 prosent. Jeg elsker virkelig Solheim Cup, og jeg vil bli værende for å støtte laget mitt denne uken på de måtene jeg kan», skriver Tutta, som nå får en offisiell visekaptein-rolle under Annika Sörenstam.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Catriona Matthew overtar plassen til Tutta. (Foto: Getty Images)

Catriona Matthew overtar Tuttas plass på laget. Den skotske veteranen har vært i dårlig form denne sesongen, men Annika Sörenstam har tro på at Matthews vil prestere når det gjelder som mest.

– Hun har bevist  hva hun kan i Solheim Cup tidligere og vil klare å steppe inn og spille mot hvem som helst. Hun er klar, sier Sörenstam i en presseuttalelse.