Kvinnenes første major slår i gang torsdag, og Tutta kunne med seier vippet ned Inbee Park fra verdensenertronen. Når står Tutta heller i fare for å misse andreplassen på rankingen til amerikaneren Stacy Lewis.

 

Og nei, før du spør – dette er ikke en dårlig aprilspøk.

 

Tutta trakk seg fra forrige ukes Kia Classic med kink i ryggen, og er ikke i nærheten av å være klar til ukens major.

 

– Det har ligget litt i luften den siste uken, da jeg ikke har kjent noen forbedring. Det er veldig kjipt. Jeg har forsøkt til siste stund å stable meg selv på beina, men det er fortsatt et stykke igjen, forteller Tutta til Norsk Golf.

 

Hun sier kinken i ryggen kom «som lyn fra klar himmel».

 

– Det kom da jeg bøyde meg ned for å plukke opp solkremen, helt uten forvarsel. Jeg er overrasket over at det skjedde som det gjorde, men når kroppen sier i fra at nok er nok er det ikke så mye man kan gjøre. Heldigvis er prognosene gode, og jeg kommer til å bli bra igjen. Spørsmålet nå er om det er snakk om en eller fire uker, sier Tutta videre.

 

– Har du opplevd lignende smerter tidligere?

 

– Jeg var ute med prolaps i ryggen for ti år siden, og smertene minner litt om det de var da, men MR-bildene viser heldigvis at det ikke er en så alvorlig skade.

 

Tutta har ikke rørt i en golfkølle den siste uken, og det har ikke vært noen enkel oppgave å fungere i hverdagen.

 

– Jeg kan nesten ikke sitte, jeg går som en krøpling, og kommer meg nesten ikke ut av senga. Jeg har følt meg litt invalid, men heldigvis har jeg god hjelp, og det er ingen av de rundt meg som er bekymret for jeg. Nå er det bare å være tålmodig, og gjøre de rette grepene for at jeg kan komme meg tilbake, forklarer Tutta til Norsk Golf.

 

Hun sier det fort kan bli en endring i treningsopplegget fremover.

 

– Det er tydelig at jeg må gjøre noen tiltak, konkluderer hun.

 

Dette er andre uke på rad Tutta må stå over en LPGA-turnering etter kink i ryggen, og tredje gang denne sesongen hun trekker seg fra en turnering med skade. I januar stod hun over Pure Silk Bahamas LPGA Classic på grunn av en sår skulder. 
 

 

Suzann Pettersen har startet årets sesong med en 29. plass, en 4. plass, en 10. plass og en 28. plass på LPGA-touren, og 2. plass i World Ladies Championship på Ladies European Tour.

 

NB! VG gjorde en reportasje på Tutta i forkant av Kraft Nabisco Championship. Les/se reportasjen her.