Det melder midtsiden.no.

 

Bjørnefjorden er en av 32 organisasjoner som har søkt om midler fra kommunens kultururviklingsprogram (KUP). Saken skal opp i formannskapet neste tirsdag, men i følge midtsiden.no er golfklubben blant de som den politiske arbeidsgruppen har innstilt skal få midler.

 

– Dette var gledelige nyheter. Tildelingen skal hjelpe oss å lage et skikkelig bra område, sier klubbens daglige leder Eivind Hodneland til midtsiden.no

 

Midlene skal brukes til å utvikle en sentrumsnær korthullsbane. Banen skal være åpen for alle, og gratis for barn. Hodneland sier målet er å få til et konsept etter modellen for nærgolf-anlegg fra Norges Golfforbund.

 

– Rekruttering er selvsagt det viktigste. I tillegg håper vi den kan være et tilskudd i tilbudet til bedrifter i sentrum og overnattingsstedene som ønsker å gjøre noe ekstra for kundene sine, fortstetter klubbens daglige leder. Han sier den langsiktige planen er å skape et flerbruksområde som kan brukes av flere.

 

Nærgolfmodellen er sammenlignbar med ballbinger og tilsvarende nærmiljøanlegg, der man utnytter små ledige områder til å generere aktivitet. Hodneland sier Bjørnefjorden GKs langsiktige mål er å knytte området på banen til nærmere sentrum. Han nevner en minigolfbane, og utbygget veinett som kan kombineres med jogging, tur- og skigåing når aktiviteten på golfbanen er mindre, og et mer åpent klubbhus som kan brukes av andre organisasjoner enn golfklubben. Klubben er allerede i samarbeid med den lokale fotoklubben.

 

En som tidligere har peket på viktigheten av å gjøre golf mer sentrumsnært er den amerikanske golflegenden Jack Nicklaus. Under et foredrag under fjorårets PGA Merchandise Show i Orlando pratet han om PGA of Americas Golf 2.0-initiativ som tar sikte på å få flere barn til golfsporten.

 

– Andre idretter stjeler oppmerksomheten til barna. De drar i parkene hver lørdag og søndag, men de spiller fotball, baseball, lacrosse, amerikansk fotball, basketball, de spiller alt mulig bortsett fra golf. Hvorfor kan vi ikke ha golf i disse parkene? Hvorfor kan man ikke dra i parken en lørdag formiddag, og ha en liten golfliga der? Det er slike ting vi må gjøre, var et av Nicklaus’ forslag under foredraget.

 

Les også: – Hvordan får vi golferne tilbake? 

 

Henrik Bjørnstad har også pekt på viktigheten at tilpassede anlegg for barn og unge i et blogginnlegg her på norskgolf.no:

 

– Golf er et veldig krevende spill og da spesielt i startfasen. Hvis jeg skulle tatt med sønnen min ut på en runde, så hadde det eneste utslagsalternativet for han vært rød tee. Det blir som at vi voksne skal spille baner som er 50.000 meter, par 72. For at vi skal rekruttere spillere til golfen og få de til å føle mestring tidligere, tror jeg det blant annet er viktig  å se på hvordan banen er satt opp. Tenk å kunne bryte banens par som 8 åring istedenfor som 17-18 åring. Det synes jeg er en spennende tanke, skriver Bjørnstad. Les hele innlegget her