Etter enn 63. plass og en misset cut i sine to siste turneringer, er Marianne Skarpnord høyt oppe på leaderboardet og kjemper igjen denne uken. Med en åpningsrunde på to under par i UniCredt Ladies German Open torsdag, er sarpingen oppe på en delt 14. plass sammen med hele 20 andre spillere.

 

Marianne gjorde fire birdies, to bogeys og resten par på sin runde, og har tre slag opp til de fem spillerne som deler ledelsen.

 

Skarpnord har bitt godt fra seg så langt i år, og ligger på 13. plass på Ladies European Tours pengeliste med 32 500 innspilte euro, rett i underkant av 250 000 kroner.

 

Martens har selskap av Benedikte Grøtvedt og Cecilie Lundgreen denne uken. Grøtvedt fikk sin Europatour-debut forrige helg da hun endte på en høyst respektabel 29. plass i Deloitte Ladies Open, og er godt i gang igjen.

 

Med en åpningsrunde på par deler hun 56. plassen sammen med blant annet Tiger Woods sin niese Cheyenne Woods, akkurat innenfor den foreløpige cutstreken.

 

Tre slag utenfor gikk det tregere for Cecilie Lundgreen, som ikke fikk det helt til å stemme i sin 75-runde. I likhet med Grøtvedt er dette Lundgreens første sesong på Europatouren. På seks turneringer i år har det blitt fire missede cuter med 33. plass som beste plassering så langt på veteranen fra Borregaard.

 

NB! På grunn av kraftig regnvær ble fredagens andrerunde avlyst. Spillet slår i gang igjen lørdag. Les mer her