En rekke spillere har trukket seg fra OL de siste ukene. Jason Day, Rory McIlroy, Shane Lowry, Graeme McDowell, Adam Scott, Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen og Hideki Matsuyama er bare noen av de høyprofilerte navnene som velger å stå over. I tillegg har nå Jordan Spieth begynt å tvile på om han reiser til Rio. I forrige uke trakk også den første kvinnelige golferen seg, Lee Anne Pace (Sør-Afrika), av frykt for zikaviruset.

Med mindre Olympiatoppen vil det annerledes, blir Marianne Skarpnord med Suzann Pettersen til Brasil for å representere Norge i OL.

– Jeg pratet med Olympiatoppens lege, Ola Sand, som nylig har vært i Rio. Han ser ikke på zikaviruset som en stor trussel. Jeg kommer til å ta visse forholdsregler med med myggrulle, myggspray, langermet t-skjorte og bukser. Og det er aircondition der vi skal bo, så jeg behøver ikke å sove med vinduet oppe. Jeg reiser til Rio uansett, så lenge Olympiatoppen velger å sende meg, sier Skarpnord til Norsk Golf.

Skarpnord sier det samme som mange andre også har tenkt, etter at mange av stjernene har trukket seg: De bruker zikaviruset som en unnskyldning for å slippe å spille en turnering de egentlig ikke føler veldig behov for å spille.

– OL ligger midt mellom store turneringer for herrene. Jeg tror ikke de ser på OL som like stort som oss jentene. De spiller så mange store turneringer hver måned, og spiller om så vanvittig mye penger. Jeg tror nok ikke markedsverdien til Adam Scott øker noe særlig med et OL-gull rundt halsen, sier Skarpnord.

Hun sier hun ble overrasket over å se Lee Anne Pace trekke seg fra Rio. 

– Jeg forventet ikke at noen jenter skulle trekke seg med mindre de planlegger å bli gravide innen neste år. Da kan jeg skjønne at de ikke vil reise. Jeg ville heller ikke risikert at barnet mitt skulle blitt sykt. 

– Men jeg har ingen umiddelbare planer om å få barn. Jeg skal spille uansett – om jeg så må ha myggnetting rundt meg. Vi «særpinger» gir oss ikke så lett! Det hadde vært utrolig stort å få muligheten til å representere Norge i OL.