Skarpnord langt bak da supertalentet vant

Det ble ikke den sesongavslutningen Marianne Skarpnord ønsket. Samtidig ble Lexi Thompson tidenes yngste profesjonelle LET-vinner.

Marianne Skarpnord avsluttet med en runde på par (72) slag, og endte til slutt på en delt 46. plass i årets siste turnering på Ladies European Tour, Omega Dubai Ladies Open. En bogey, en dobbelbogey, tre birdies og resten ble dagens oppskrift, og gjorde henne 2 650 euro rikere, omlag 20 500 kroner.

Med en totalscore på tre over par endte hun hele 18 slag bak kometen Alexis Thompson, som i en alder av en 16 år nå er tidenes yngste profesjonelle vinner på damenes Europa-tour. Hun endte 15 under par, fire foran Sør-Afrikas Lee-Anne Pace, og fem foran Sophie Gustafson fra Sverige.

Seieren er Thompsons andre som profesjonell, og kom bare tre måneder etter at hun ble tidenes yngste LPGA Tour-vinner i Navistar LPGA Classic. Thompson avsluttet lørdag med en runde på fem under par.

– Dette føles helt utrolig. Jeg er virkelig beæret over at de inviterte meg tilbake. Jeg har jobbet hardt og nå begynner det å betale seg, sa hun da seieren var i boks.

Thompson er nå den nest yngste vinneren av en LET-turnering noensinne, og den yngste profesjonelle vinneren. Amatøren Amy Yang fra Sør-Korea var 16 år, 6 måneder og 8 dager gammel da hun vant ANZ Ladies Masters i 2006. Thompson er på sin side 16 år, 10 måneder og 8 dager gammel.

Runde 3

Marianne Skarpnord har ikke fått det helt til å stemme i Omega Dubai Ladies Masters så langt.

Etter å ha spilt seg opp 44 plasser opp til en delt 47. plass under torsdagens andrerunde av årets sesongavslutning på Ladies European Tour, klarte ikke Marianne Skarpnord å opprettholde trykket fredag.

Og selv om om tredjerunden vanligvis skal være «moving day» opp ledertavlen, ble det heller bevegelse motsatt vei for sarpingen. Med en runde på 73 slag, en over par falt hun til en delt 54. plass og er +3 for turneringen.

Hennes to bogeys, ene birdie og resten par gjør at hun har hele 13 slag opp til Alexis Thompson (USA) i tet. Hun leder med ett slag på den svenske veteranen Sophie Gustafson, mens en annen svenske, Pernilla Lindberg følger ytterlige ett slag bak. Hun deler tredjeplassen med Lee-Anne Pace.

23. plass er den beste plasseringen Skarpnord har hatt på Ladies European Tour i år. For øyeblikket ligger topp-20 på -3, seks foran Marianne.

Runde 2

Etter en svak åpningsrunde slo Marianne Skarpnord tilbake og klatret opp til en 47. plass i Dubai, torsdag.

Dermed befinner hun seg nå 44 plasser over der hun startet dagen. Skarpnord noterte seg for en runde på 70 slag, to under par og seks slag bedre enn den første runden.

Skarpnord noterte seg totalt for solide fem birdies, tre bogeys og resten par, og med +2 totalt har hun ti slag opp til amerikaneren Alexis Thompson i tet.

Thompson tar med seg en ledelse på to slag til Sveriges Caroline Gustafsson og Margherita Rigon fra Italia.

Runde 1

Marianne Skarpnord noterte seg for en runde på fire over par i Dubai onsdag.

Men en birdiefri runde bestående av fire bogeys og 14 par i åpningsrunden av Omega Dubai Ladies Masters har Marianne Skarpnord plassert seg på en skuffende 91. plass.

Det betyr at hun allerede nå har ti slag opp til svenske Lotta Wahlin i tet, som innledet med en sterk 66-runde på Emirates Golf Club. Svenskene imponerer på Ladies European Tour, og forrige uke tok Caroline Hedwall sin fjerde seier for året i India.

Før turneringen

Marianne Skarpnord er tilbake i aksjon for første gang siden oktober når Omega Dubai Ladies slår i gang onsdag.

Turneringen er årets siste på kvinnenes Europa-tour, og etter en sesong uten de helt store resultatene skal Skarpnord forsøke å avslutte året med stil i Dubai.

Marianne slet med skadeproblemer i starten av sesongen, og mens hun noterte seg for to andreplasser og en tiendeplass på fjorårets tour, kan hun i år bare skilte med to 23. plasser som sine beste plasseringer.

Onsdag slår hun ut kl. 09:10 norsk tid sammen med Lorie Kane fra Canada og svenske Carin Koch. Det er et stjernespekket felt hun vil omgi seg med, og flere av Solheim Cup-deltagerne fra september stiller til start. Blant annet skal Laura Davies, Michelle Wie, Christina Kim, Sophie Gustafson og Caroline Hedwall være med.

Svenske Caroline Hedwall er inne i sin første sesong på LET, men tok søndag sin fjerde seier for året i Hero Women’s Indian Open. Ai Miyazato har sikret sammenlagtseieren på tourens pengeliste, men Hedwall har nå mulighet til å kapre andreplassen. For øyeblikket befinner hun seg kun 12 183 euro bak engelske Melissa Reid. Og Hedwall vil gå i det som garantert blir morgendagens publikumsball i Dubai. Hun slår ut en halvtime før Marianne Skarpnord, sammen med Michelle Wie og Sophie Gustafson.