Skarpnord var den eneste norske spilleren som klarte cuten i Rotterdam, og brukte søndagens avslutningsrunde til å klatre åtte plasser opp leaderboardet – det til tross for en ny runde over par.

 

Med to birdies, fire bogeys og resten par signerte hun for en 74-runde, noe som holdt til en delt 52. plass.

 

Med +6 sammenlagt endte hun 15 slag bak vinneren Carlota Ciganda fra Spania. Skarpnord startet turneringen på 9. plass på tourens pengeliste, men falt til 12. plass etter søndagens plassering.

 

Neste turnering på Ladies European Tour-programmet er Allianz Ladies Slovak Open på Golf Resort Tale i Slovakia. Turneringen spilles fra 8. til 10. juni.

 

– – – – – – – 

 

Runde 2

Det blir opp til Marianne Skarpnord alene å forsvare norsk ære i innspurten av Deloitte Ladies Open.

Men selv om sarpingen var den eneste norske kvinnen som klarte cuten, var det ingen stor dag på jobb heller for henne.

 

Skarpnord startet dagen på delt 24. plass, men deler nå 57. plassen etter en skuffende andrerunde på fire over par (76). Med en birdie, tre bogeys, en dobbelbogey og resten par klarte hun cuten med et nødskrik. Hun ligger nå fire over totalt, ti bak lederen Carlota Ciganda fra Spania. Hun leder med ett slag på finnen Ursula Wikström.

 

Hverken Caroline Martens eller Cecilie Lundgreen får muligheten til å avslutte turneringen i Rotterdam. Martens lå akkurat innenfor cuten etter åpningsrunden, men dalte til 67. plass med en 75-runde. Med +5 sammenlagt havnet hun slaget bak cutstreken, og må dermed reise slukøret hjem. Det må også Cecilie Lundgreen, som falt fra 79. til 101. plass. Med ti over par totalt var hun aldri i nærheten av å klare cuten.

 

Veteranen har nå misset cuten i tre av de fire Europatour-turneringene hun har deltatt i denne sesongen. For Caroline Martens har det blitt to missede cuter, en 30. plass og en 57. plass.

 

– – – – – 

 

Runde 1

Marianne Skarpnord ligger fire slag bak teten etter åpningsrunden av Deloitte Ladies Open.

Marianne Skarpnord fortsetter sin fine form på kvinnenes Europa-tour. Med blant annet en andreplass i Marokko i slutten av mars, har Skarpnord spilt seg til 9. plass på tourens Order of Merit-liste etter 8 turneringer. Før forrige ukes turnering UniCredit Ladies German Open lå hun oppe på 7. plass, men falt to plasser på listen etter forrige helgs 41. plass.

 

Fredag innledet hun Deloitte Ladies Open på Golfclub Broekpolder i Rotterdam, Nederland med en runde på par (72), og deler med det 24. plassen med så mange som 18 andre spillere. 

 

Da dagen var omme stod det to birdies, to bogeys og 14 par på sarpingens scorekort, som nå ligger fire slag bak lederne Florentyna Parker (England), Steffi Kirchmayr (Tyskland), Karen Lunn (Australia) og Elena Giraud (Frankrike).

 

Skarpnord har selskap av to andre nordmenn i ukens turnering, Caroline Martens og Cecilie Lundgreen. Og det er førstnevnte som er best i gang av de to.

 

Martens spiller sin fjerde LET-turnering for året, og åpnet med en runde på to over par. Det holder til delt 52. plass, akkurat innenfor den foreløpige cutstreken. Denne ligger Lundgreen to bak, etter sin åpning på +4. Fem bogeys og en birdie ble belønnet med 79. plass for veteranen.