Engelskmannen har måttet se Luke Donald passere seg øverst på toppen av verdensrankingen i det siste. Det ser ikke ut til å ha gjort noe med Westys form eller selvtillit. På første runde av Scottish Open, en oppvarmingsturnering til British Open, gikk han sine første 18 hull på sju under par. Det var godt nok til å lede sammen med den chilenske overraskelsen Mark Tullo.

Men nettopp Luke Donald er bare to slag etter. Og Westwood vet at han er avhengig av å vinne denne ukens turnering om han skal gjeninnta førsteplassen. Verdenstoeren håper han kan oppleve så mye press som mulig denne uken, med tanke på det som skal skje på Royal St. George’s Golf Club i neste uke.

– Det er en fin måte å begynne de neste to ukene på. Du er aldri helt sikker på hva som venter deg, når du spiller på en bane du aldri har spilt på før. Men jeg har trent bra de siste ukene, og jeg slo noen slag utpå der som jeg ikke ville ha vært i stand til for to-tre uker siden, oppsummerte Westy.

Luke Donald hadde gleden av å gå sine første 18 sammen med Colin Montgomerie. Monty matchet Donalds score og viste at han fremdeles kan.

– Hver gang du spiller med verdenseneren og gjør det like bra som ham, så har du gjort det bra, men det kunne ha vært enda bedre, sa Monty etterpå.

Skotten trenger å bli blant de fem beste i turneringen for å ha noen som helst sjanse til å komme med i British Open.

Mellom Westwood og Donald ligger svenske Peter Hanson, sørafrikanske George Coetzee og danske Thorbjørn Olesen. Særlig de to siste har gjort det skarpt på Europatouren i det siste, og kan fort bli skumle i Skottland også.

En rekke verdensstjerner er på plass i Skottland denne uken, nettopp for å varme opp til The Open. Phil Mickelson, for eksempel, åpnet med en skuffende runde på ett slag over par.

P.S Marc Warren startet med en trippelbogey, før han satte sju birdies på rappen – en birdie bak rekorden på Europatouren – og kom i hus på 67 slag.

Kilde: golf365.com