Det krevdes to tredjedels flertall i begge klubber, noe det også ble med klar margin. Ved sammenslåing fra 1. januar neste år vil klubben ha cirka 2100 medlemmer og dermed bli blant de største idrettslagene i distriktet.

Den nye golfklubben vil fortsette navnet Sola Golfklubb, men skal lage en ny logo og profilere banene som henholdsvis Solastranden, Forus og Golfparken.

– Dette er et klokt valg jeg vil berømme begge klubbene for. Jeg har lyst til å takke medlemmene som faktisk turte å stå imot presset og vise et fremtidsrettet syn om å følge opp det som blir en fantastisk mulighet. Dette er unikt i Norge, og vi vil få et fantastisk flott golftilbud som jeg tror vil være attraktivt for både eksisterende og nye medlemmer, sier styreleder i Sola Golfklubb, Bernt Aage Lie, til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Linksbanen på Solastranden kan skilte med tolv måneders golfsesong. (Foto: Solastranden GK) 

Solastranden er linksbane som ligger mellom flyplassen og stranden. På grunn av sin unike beliggenhet har banen Norges lengste sesong og naturlig drenering som tåler vestlandsværet bedre enn noen annen bane.

Mesterskapsbanen på Forus er er en lengre park-og skogsbane som ligger plassert i Norges største næringsklynge på Forus med over 40 000 arbeidsplasser. Klubben kan skilte med alt man trenger av fasiliteter, som dobbeltsidig opplyst driving range med gressutslag, nasjonalt treningssenter og den populære Restaurant Garcia.

Golfparken ligger også på Forus og er åpen med greener hele året. I tillegg til en nihullsbane så tilbys også fotballgolf og en egen pitch & putt-bane. Til sammen vil den nye klubben kunne tilby hele 45 golfhull i samme medlemskap på tre forskjellige type baner og to forskjellige anlegg, som ligger bare en åtte minutters kjøretur fra hverandre.

André Mortensen i Sola GK er godt fornøyd etter at klubbene bestemte seg for å slå seg sammen. 

– Det er gøy å jobbe med en sammenslåing som etter lansering har gitt så mange positive tilbakemeldinger. Dette er noe golferne i distriktet ønsker og har etterspurt i lengre tid. Vi ønsker aktive spillere som benytter seg av begge anlegg og skaper et unikt miljø for aktive golfere, sier daglig leder i Sola GK, André Mortensen.

Han tror sammenslåing vil være aktuelt for flere golfklubber i Norge i fremtiden, og den nye klubben på Sola håper de kan bane vei.

– Vil tilbyr medlemmene en spillegaranti som betyr at hvis det ikke vil være turnering samtidig på begge baner. Har den ene banen stengt for turnering eller vedlikehold, så vil den andre banen være åpen for spill, sier Mortensen.

Styreleder Bernt Aage Lie tror sammenslåingen også vil bidra til å gi de ansatte et løft.

– Dette vil knytte de tettere sammen, som igjen skal skape gode synergier. Med en attraktiv vervekampanje og et unikt golftilbud ned to fullverdige 18-hullbaner pluss en 9-hullsbane, så er jeg overbevist om at vi vil kunne trekke til oss nye medlemmer, samtidig som vi beholder de eksisterende. Vi skal snu den negative trenden vi ellers ser i hele Golf-Norge.»