Sponset innhold fra Callaway

Rahm signerte med Callaway i januar i år, og en av hans første forklaringer på valget var ønsket om «å vinne majorturneringer».

Det skulle ta mindre enn et år, og spanjolen har virkelig utviklet litt av et samarbeid med Callaway allerede.

Rahm trengte lite tid på å tilpasse seg de nye køllene, og ved siden av majorseieren på Torrey Pines har han registrert hele tolv topp-10-passeringer, tre mer enn sin nærmeste rival Jordan Spieth.

Da Rahm ble intervjuet etter U.S. Open-seieren, var han raskt ute med å takke Callaway-teamet som hadde hjulpet ham med å nå sitt store mål.

– Til alle dem som kanskje betvilte utstyrsendringen min, er det en grunn til at jeg trodde jeg kunne gjøre det bedre. Den nye ballen og de nye jernene gjør det mulig for meg å slå enkelte slag som jeg ganske enkelt ikke klarte tidligere.

– Jeg må takke Callaway, for jeg har virkelig vært en hodepine for dem, ettersom jeg har bedt dem bygge så mange for at jeg skal finne den riktige for meg. Jeg er ganske sikker på at nå har jeg gjort det.

SAN DIEGO, CALIFORNIA – JUNE 20: Jon Rahm of Spain celebrates with the trophy after winning during the final round of the 2021 U.S. Open at Torrey Pines Golf Course (South Course) on June 20, 2021 in San Diego, California. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Callaway-teamet har jobbet hardt for å finne Rahm den riktige putteren, som til slutt sikret ham sin første major. Det harde arbeidet bar frukter, og Rahm senket to avgjørende birdieputter på hull 17 og 18 på Torrey Pines som sikret ham tittelen.

Odssey White Hot OG Rossie S-putteren han brukte under U.S. Open er en unik skreddersydd putter lagd på Ely Callaway Performance Centre bare uker før turneringen startet. Frem til da hadde han brukt Odysset Ten 2-Ball-putteren.

Til tross for at statistikken på greenene har vært god hele året, ønsket Rahm og Callaway at ingen sten ikke skulle være snudd i jakten på å forvandle topp-10-plasseringene til seiere.

Rahms skreddersydde nye putter har ingen siktelinje på baksiden etter hans ønske, ettersom han ikke liker å stirre ned på noe lineært mens han står over ballen.

Putteren har også Odysseys «Micro Hinge Star»-insert i slagflaten, som gir ham en «crispere» følelse i balltreffet sammenlignet med den vanlige mykere inserten i White Hot OG-putterne, som gjør det lettere for Rahm å ha god lengdekontroll.

I tillegg til putteren han har blitt så glad i, er Rahms kjærlighetsaffære med Callaway Chrome Soft X-ballen enda en grunn til at byttet til Callaway har fungert så bra og så raskt.

I tillegg til fantastisk ballhastighet gir ballen ham overlegen kontroll fra 150 meter og inn. Da han snakket om et åtterjern han slo i sisterunden av U.S. Open, fortalte Rahm om hvor henrykt han var over den nye ballen.

– Å kunne slå et høyt slag med mye spinn gjennom medvinden og la den lande kort av flagget gjorde at jeg kunne være aggressiv hele runden.

Rahms hadde mulighet til å kontrollere ballen rundt greenen, samtidig som den ga ham kontroll og fart gjennom vinden takket være Chrome Soft X sitt tynnere cover og nye lag med skall.

Den nye ballen kombinerer en myk indre mantel med en hardere ytre mantel. Disse to lagene jobber sammen for å skape mer spinn og kontroll rundt greenene, men også mer hastighet på de lengre slagene.

Rahm er ekstremt nitid når det kommer til valget av utstyr, og hans nye jernkøller har tilsvarende kontroll og spinn som ballen hans har. Callaway Apex TCB-jernkøllene passer perfekt for Rahm, med en kombinasjon av loft, bounce og blad-lengder som tourspillerne pleier å sette pris på.

Når det kommer til de lengste køllene i baggen, har Rahms bytte til Callaways Epic Speed-serien med driver og fairwaywooder gjort ham enda mer solid fra tee.

Han bruker Callaway Epic Speed Triple Diamond-driveren, med 10,5 grader loft med et Aldila Tour Green 75 TX-skaft, som har gjort ham til tourens nest beste fra tee statistisk sett. Callaway fortsetter å bane vei med tanke på bruk av kunstig intelligens for å utvikle golfkøller, og Epic Speed-serien er intet unntak.

Callaway redesignet Jailbreak Speed-konstruksjonen i køllehodet ved hjelp av kunstig intelligens, og den nye strukturen er langt mer vridningsstabil og stivere, som gjør at ballhastigheten blir bedre uansett hvor på slagflaten man treffer.

Bruken av kunstig intelligens betyr at Epic Speed passer en rekke spillertyper, både tourspillere og alle andre.

Sammen med teamet i Callaway har Jon Rahm brukt intuisjonen sin og mange timer med testing for å sikre at han har funnet riktig køllehode, kombinert med riktig skaft, loft og vekt.


Da han stod på den 18. green på Torrey Pines med U.S. Open-trofeet i hendene, sa Rahm stolt at «det var en grunn til at jeg mente jeg kunne bli bedre».

Bare seks måneder inn i samarbeidet har Rahm allerede overgått forventningene med sin første majorseier, og han dominerer på PGA-touren uke etter uke.

Grunnen til at han trodde han kunne bli bedre? Utstyret. Driveren, fairwaywoodene, jernkøllene, putteren og golfballen Callaway har gitt ham, har hatt en umiddelbar effekt på spillet hans, og de inkrementelle forbedringene han har hatt, gjør at han spiller sin beste golf så langt i karrieren.