Bubba Watson har i en årrekke vært en av de lengstslående på PGA-touren. Selv om Bubba ved første øyekast ikke ser ut som en klassisk atlet, klarer han å svinge driveren i over 200 kilometer i timen.

Hvordan?

I en artikkel på «Titleist Performance Insititue» sine hjemmesider forteller Bubba at basketball og baseball i ungdommen la grunnlaget for en eksplosiv golfsving.

Selv om de aller fleste av oss bare kan drømme om å nærme oss Bubbas svinghastighet, er det fullt mulig å trene seg til økt lengde.

Bubba og Titleist Performance Institute avslører tre øvelser som stimulerer de raske muskelfibrene:

1) Sprint

Sprinting er en av de viktigste egenskapene å lære en golfer. Det lærer deg å aktivere de raske muskelfibrene. TPI foreslår korte intervallsprint på 10-20 meter.

2) Tren kastearmen

Å kaste en ball så hardt du kan er en bra måte å trene opp køllehastighet. Det er ingen tilfeldighet at mange baseballspillere også slår stygglangt på golfbanen. Måten farten bygger seg opp i et kast, minner om hvordan farten bygger seg opp i en golfsving.

 

3) Snu deg rundt!

Tren opp din ikke-dominante side. Høyrehendte spillere burde trene på å slå svinger også venstrehendt. – Du kan bare aksellerere i den samme hastigheten som du klarer å deselerere. Derfor – jo raskere du kan deselerere, desto raskere kan også dine raske muskler bevege seg.

 

TPI gjør avslutningsvis oppmerksom på at utrente bør starte rolig. Hvis du ikke har spurtet på 20 år, er det en god idé å jogge litt først.