Nicklaus har vært en av ambassadørene for PGA of Americas prosjekt «Golf 2.0», et initiativ som tar sikte på å finne nye, kreative måter å få golfsporten til å vokse på.

Under er årsmøte med PGA of America forrige uke fortalte Nicklaus om hva han mener er golfens største problem: Tidsbruken.

– Vi kan ikke bruke fem timer på en runde. Ingen annen sport er så tidkrevende. Vi må få rundene ned til tre- maks tre og en halv time, forklarer Nicklaus.

Han presenterer det han mener er en enkel løsning på problemet:

– Den moderne golfballen er den verste synderen. Nå er baner på nesten 7000 meter blitt helt vanlig. Mange baner har blitt nesten to kilometer lengre bare på noen tiår. Men banene spiltes på samme måte den gang, selv om ballen fløy kortere, sier Nicklaus.

– Å redusere lengdene på golfballene hadde redusert både kostnader og tid, konkluderer Nicklaus.

Han peker på at det er ekstremt ressurskrevende å vedlikeholde store golfbaner.  I tillegg blir feilslagene enda større – og letetiden desto lengre – når ballene flyr så langt som de gjør i dag.

Les også: 30 tips for å unngå sakte spill

Selv om golfkølleteknologi blir stadig mer avansert, har utviklingen av golfballen vært hovedårsaken til den store økningen i slaglengder både blant toppspillere og hobbygolfere.

I år 2000 var John Daly den eneste spilleren på PGA-touren som snittet over 300 yards (301,4) på drivene i løpet av en sesong. Nå, 16 år senere, var det 28 spillere som gjorde det samme i løpet av PGA Tour-sesongen.