Slik ville DeChambeaus monsterdrive sett ut på norske golfbaner!

Hvordan hadde det egentlig sett ut hvis Bryson DeChambeau hadde pegget opp på en herredag fra gul tee på en bane nær deg? Her er svaret!

Publisert

Bryson DeChambeaus ekstreme slaglengder har vært en av årets store snakkiser i golfverden. Når man ser DeChambeau smadre golfballen flere hundre meter av gårde, er det imidlertid vanskelig å få et inntrykk på TV av hvor ekstreme utslagene hans faktisk er.

Denne uken vakte DeChambeau oppsikt da han passerte den magiske 400 yards-grensen for første gang under trening: DeChambeau klarer nå å drive ballen 403,1 yards i lufta – uten rull (!). Det tilsvarer 368 meter, og ennå har han ikke gått over til det forlengende driverskaftet som han planlegger å ta i bruk i tiden fremover.

403,1 yards fikk i hvert fall oss i redaksjonen til å måpe. Hvordan hadde dette egentlig sett ut på en ekte golfbane? Det satt oss ut på et lite tankeeksperiment!

Under har vi målt opp DeChambeaus carry-lengde på en rekke av Golf-Norges mest kjente golfhull ved hjelp av Google Maps’ satelittfunksjon.

(Artikkelen fortsetter under)

Les også: Norsk Golfs kåring av Norges 100 beste golfhull fra 2016

For å gjøre DeChambeaus vanvittige slaglengder litt mer sammenlignbar med ditt eget spill, har vi målt opp fra det som er golfbanens mest spilte tee, det vil si «gul tee» som vanligvis pleier å måle et sted mellom 5600 og 6000 meter.

FORE!

– – –

Hull 17 på Atlungstad GK

Par 4 (298 meter)

DeChambeaus Bridgestone-ball hadde tatt flyfoto av greenen på Atlungstad GKs signaturhull hvis han hadde dratt opp driveren. Neste stopp: Mjøsa.

– – –

Hull 4 på Holtsmark GK

Par 4 (317 meter)

Den vanlige strategien på Holtsmark GKs strategiske fjerdehull er å slå ut med jern eller wood kort av juvet til høyre for fairway og ha en kort wedge inn. En DeChambeau-drive ville ha flydd over hodene på spillerne på tee på neste hull.

– – –

Hull 18 på Stavanger GK 

Par 5 (465 meter)

Nå spilles riktignok Stavanger GKs avslutningshull i en god del oppoverbakke, men vi kan uansett trygt konstatere at DeChambeau ikke hadde slitt med å komme inn på to slag!

– – –

Hull 14 på Borre GK

Par 4 (329 meter)

Denne strategiske lekkerbiskenen av et golfhull hadde tvunget Bryson til å velge mindre kølle enn driver (med mindre han har veldig lyst til å lete etter ballen i hagen bak green, da!).

– – –

Hull 9 på Bjaavann GK 

Par 5 (552 meter)

Et av Norges vanskeligste og lengste par 5-hull hadde bare blitt barnemat for DeChambeau. Faktisk slår han så langt at han hadde drivet langt over der hvor fairway smalner inn, og over til et bredtlandingsrområde som ville gitt ham omtrent en pitching-wedge eller nierjern på innspillet.

– – –

Hull 12 på Kongsvingers GK

Par 5 (526 meter)

Mektige hull 12 på Kongsvingers GK får blodpumpa til å gå i høygir når man står på tee. For DeChambeau blir det et puslete hull med bare en wedge inn på andreslaget hvis han velger en aggressiv linje over den høyreiste furuskogen.

– – –

Hull 16 på Miklagard GK

Par 5 (503 meter)

Norges kanskje aller beste par 5-hull blir som et kort par 4-hull for Bryson.

– – – 

Hull 5 på Meland GK

Par 5 (391 meter)

Medlemmene på Meland GK vet akkurat hvor mye det går an å kutte av hjørnet på doglegen over skogen på det femte par 5-hullet. DeChambeau kunne siktet rett på green, men måttet ha holdt litt igjen for ikke å havne blant trærne over (!) green.

– – –

Hull 2 på Byneset GK

Par 4 (381 meter)

Vi tør vedde på at det ikke har vært noen eagleputter på dette hullet opp gjennom årene!

– – –

Hull 14 på Oslo GK

Par 4 (303 meter)

Et av Golf-Norges heftigste risk-reward par 4-hull frister mange spillere til å kutte hjørnet over Bogstadvannet og gå for gull. For Bryson DeChambeau er ikke vannet i spill en gang. Hadde han dratt opp driveren, hadde han utrolig nok ikke vært så langt unna å treffe fairway på hull 15!

– – –

Hull 13 på Hauger GK

Par 4 (417 meter)

Når man spiller Hauger GK, ligger brutale hull 13 i bakhodet gjennom store deler av runden, og etter det Norsk Golf kjenner til, er det Norges lengste par 4-hull fra «gul» tee. Bryson DeChambeau ville hatt en delikat liten pitch inn på andreslaget.

– – –

Hull 16 på Stiklestad GK

Par 5 (463 meter)

Med tanke på den store høydeforskjellen fra tee til green på Stiklestad GKs utsiktspunkt kunne DeChambeau potensielt hatt en PUTT for albatross på dette hullet.

– – –

Hull 15 på Onsøy GK

Par 4 (404 meter)

Norsk Golfs redaksjon er samstemt i at dette er Norges aller vanskeligste golfhull. Her handler det bare om å unngå dobbelbogeyer og det som verre er. DeChambeau hadde flørtet med eagle hvis han hadde hatt dagen fra tee.

– – –

Hull 15 på Losby GK

Par 4 (338 meter)

En effektiv måte å ta vannet ut av spill på det strategisk vanskelige hull 15 på Losby er å sikte rett på green.

– – –

Hull 1 på Kragerø GK

Par 4 (321 meter)

Bryson hadde måttet dra frem bærplukkeren hvis han hadde startet runden på Kragerø GK med å rappe til med driveren.

– – –

Hull 18 på Tyrifjorden GK

Par 4 (318 meter)

Sist gang det var NM på Tyrifjord GK, ble flere av de lengstslående spillerne fristet til å gå for green med driveren. Hadde DeChambeau prøvd på det samme, ville det sannsynligvis blitt en walk of shame mot parkeringsplassen bak klubbhuset!

– – –

Hull 14 på Ålesund GK

Par 5 (478 meter)

Par 72-baner spilles i realiteten som par 68 for Bryson DeChambeau, ettersom han har korte jern og wedger inn på alle par 5-hull. På hull 14 på Solnør Gård hadde han hatt mindre enn 100 meter inn på andreslaget.

– – –

Hull 9 på Fana GK

Par 4 (338 meter)

Utslaget på Fana GKs avslutningshull hadde ikke vært langt unna treningsgreenen bak driving-rangen.

– – –

Toppgolf

Norges mest trafikkerte driving-range måler 217 meter til nettet i enden av rangen. En DeChambeau-drive i nedoverbakken her hadde flydd nesten hele veien over skogen bak rangen og mot hull 6 på Haga GKs blå sløyfe.

Powered by Labrador CMS