Med dårlig vær, torden og forsinkelser, var det amerikanske Christina Kim som greide å holde tungen rett i munnen. Etter tap for Europa under Solheim Cup, kunne amerikaneren ta en liten personlig revansje under turneringen i Italia. Med hele fire slag ned til neste motstander, kunne Kim ta seieren uten å stresse.

Kim startet greit, men måtte notere en bogey på hull 7. Etter det kom det birdier på rekke og rad. Det ble et slag under par på hull 9, 10, 11, 13, og 15. Til tross for to bogeys på hull 17 og 18, var det ingen som var i nærheten av å innhente amerikaneren. Med en flott 1. plass kan Kim kassere inn 30.000 euro, som tilsvarer ca. 232.500 kroner.

Italienerne Giulia Sergas og Stefania Croce tok de to neste plassene på hjemmebane.

Runde 2

Under Sicilian Ladies Italian Open, på Il Picciolo Golf Club var det de norske jentene skulle prøve å kvalifisere seg til de to siste rundene. Desverre, sett med norske øyne, klarte hverken Skarpnord eller Martens det.

Martens hadde den beste første runden av de norske jentene. Med tre birdies, fire bogeys og en dobbel bogey, gikk Martens tre slag over par. Skarpnord hadde heller ikke helt dagen. Moss og Rygge-spilleren noterte seg med en 77-runde, fem slag over par.

Under dag to, var det som at de to jentene hadde byttet scorekort fra dag før. Denne gangen var det Martens som gikk en 77-runde, mens Skarpnord noterte en 75-runde på scorekortet. Totalt havnet duoen åtte slag over par, og klarte ikke cuten som lå på fem slag over par.

På toppen av leaderbordet står navnet til franske Gwladys Nocera, med en score på seks slag under par. Kun ett slag bak ligger toeren Christina Kim fra USA.