Heller ikke på årets fjerde, og siste, major-turnering, PGA Championship, kommer Tiger Woods’ sitt navn til å figurere på deltagerlisten.

Dermed blir 2016-sesongen den første i Woods’ profesjonelle karriere (debuterte i 1995) at han ikke deltar i noen av de fire store majorene.

Jeg må komme i form først, og være tålmodig på veien, slik at jeg ikke pådrar meg nye skader

For en måned siden fortalte Tiger Woods i et TV-intervju at han trener godt, men at han behøver mer tid før han er klar for comeback.

– Jeg vil spille, men jeg vet ikke om jeg kan. Jeg må komme i form først, og være tålmodig på veien, slik at jeg ikke pådrar meg nye skader, sier Woods.

Woods, som for fjorten måneder siden opererte ryggen, orienterte arrangøren om avgjørelsen tirsdag.

– Vi har vært i kontakt med Tigers agent, Mark Steinberg, som informerte oss om at Woods ikke kommer til å spille neste ukes PGA Championship, ifølge en pressemelding fra PGA.

Med det siste forfallet markeres sesongslutt for den tidligere golfkongen.

Det er fremgang, men
det blir ikke spill i 2015/16-sesongen

– Det er fremgang, men det blir ikke noe spill i 2015/16-sesongen. Tiger kommer til å fortsette rehabiliteringen, for så å vurdere når han kan starte å spille i neste sesong, sier Steinberg.

Det har snart gått ett år siden Tiger Woods stilte til start i en golfturnering. Den gangen endte Tiger på 10. plass i Wyndham Championship.

Den 98. utgaven av PGA Championship spilles 28.-31. juli på Baltusrol Golf Club. Tiger har vunnet turneringen fire ganger tidligere.