Mens laserkikkerter og GPS-klokker er et vanlig syn blant hobbygolfere ute på golfbanen, må verdens beste tourspillere stole på sine caddie og baneguider for å finne frem til den korrekte avstanden til flagget.

Nå er det kanskje i ferd med å bli en oppmykning av reglene. PGA of America offentliggjorde denne uken at de i år vil tillate avstandsmålere i både herenes, damenes og seniorenes majorer: PGA Championship, KPMG Women’s PGA Championship og KitchenAid Senior PGA Championship.

PGA of America er organisasjonen som representerer klubbproer og golfinstruktører, og må ikke forveksles med PGA Tour.

– Vi er alltid interessert i metoder som kan hjelpe med hastigheten på spiller i våre mesterskap, sier PGA of America-president Jim Richerson i en pressemelding.

Etter min mening kommer dette til å gjøre spillet enda tregere på toppnivå

Matt Kuchars caddie

– Bruken av avstandsmålere er allerede vanlig i golfsporten og en del av golfreglene. Spillere og caddier har brukt dem lenge under treningsrunder for å finne riktige lengder.

(Les også: PGA Tour-stjernen ble luta lei sakte spill – caddien fant løsningen!)

PGA of America blir det første av golfens styrende organer som tillater avstandsmålere i alle sine profesjonelle turneringer.

Nyheten ser ut til å bli stort sett tatt godt imot i sosiale medier. En som imidlertid uttrykker skepsis, er Matt Kuchars caddie John Wood. Han tror bruken av avstandsmålere kommer til å ha motsatt effekt av hva PGA of America håper på.

– Etter min mening kommer dette til å gjøre spillet enda tregere på toppnivå. Den totale avstanden til flagget er noen ganger den siste tingen vi trenger. Vi ønsker å vite hvor langt det er å fly over fordypninger, bunkere, hvor ballen skal LANDE, skriver Wood på Twitter.

– Spillere og caddier gjør vanligvis dette ut fra sine kalkulasjoner, og dobbeltsjekker deretter baneguiden. Hvis tallet ikke stemmer overens med laseren, kommer det til å bli en stopp i spiller fordi spillerne og caddien vil forsøke å finne ut hvor forskjellen kommer fra. I tillegg er det en FERDIGHET å finne riktig avstand fra merkelige vinkler, noe som burde bli belønnet. Jeg er ikke tilhenger av denne beslutningen, skriver Wood videre.

(Artikkelen fortsetter under)

Your browser does not support iframes.

USGA har tidligere tilatt bruk av laser- og GPS-målere i selskapsrunder og turneringer siden 2006, men en lokal regel har gjort det mulig for turneringsarrangører å ikke tillate slike målere. De er fortsatt ikke tillatt i turneringsrunder på PGA Touren, U.S. Open og The Open.

PGA of America presiserer at avstandsmålerne i PGA of Championship kun skal måle lengde. Målere som gir spillerne informasjon om høydeforskjeller, vind og køllevalg er fortsatt ikke tillatt.

PGA Championship spilles på Kiawah Island i Sør-Carolina fra 20. mai.