NGF har søkt 45 millioner kroner i støtte fra staten og 35 millioner kroner fra kommunen i håp om å få kvinnegolfens største turnering til Norge og Oslo Golfklubb. 14. august er søknadsfristen for Solheim Cup 2019. Norges Golfforbund venter fortsatt på svar fra det offentlige.

– Vi har fått positive signaler fra Oslo kommune, men fra staten har vi ikke hørt noe ennå. Vi søker om mye penger, så det er klart det vil ta litt tid, men et positivt svar fra myndighetene er helt avgjørende, sier golfpresident Finn H. Andreassen i et intervju i tirsdagens utgave av Aftenposten.

Vi søker om mye penger, så det er klart det vil ta litt tid, men et positivt svar fra myndighetene er helt avgjørende

Finn H. Andreassen

– Jeg vet at vi ar levert en god søknad, og Ladies European Tour vil ha oss med på laget, fortsetter Andreassen til avisen.

Ladies European Tour inviterer til kommersielle forhandlinger med de aktuelle kandidatene i løpet av denne høsten, for de annonserer hvem som tildeles Solheim Cup tidlig i 2016.

Norges Solheim Cup-konsept legges opp som en reise til Solheim Cup 2019, som starter med en Ladies European Tour-turnering i Bergen allerede neste år, en ny turnering i Trøndelag i 2017, deretter en LET-turnering under midnattssolen i Lofoten i 2018, før rundreisen i Norge avsluttes i Oslo i 2019.

Norge en sterk kandidat

Ladies European Tour-sjef Ivan Khodabakhsh skrøt av NGFs Solheim Cup-planer da han fikk dem presentert i slutten av januar.

– Vi er imponert over profesjonaliteten i den norske presentasjonen, og er sikre på at Norge vil bli en ekstremt sterk kandidat, sa LET-sjefen.

Finn H. Andreassen mener det er tungtveiende grunner til at Norge og Oslo Golfklubb kan gå hele veien.

– Vi har utviklet et konsept som ivaretar LETs krav, samtidig som vi tilfører nye elementer for å utvikle kvinnegolfen og Solheim Cup. At vi i tillegg søker som et nasjonalt forbund har LET allerede uttrykt er en fordel, sier Andreassen.

Men først må altså stat og kommune gi en endelig bekreftelse på at de vil gi 80 millioner i økonomisk støtte før søknadsfristen 14. august.