I England: Christian Døvle


Torsdag satte Adam Scott ny banerekord på Royal Lytham & St. Annes med 64 slag. Bare 24 timer senere tangerte amerikaneren Brandt Snedeker den.

 

Amerikaneren har vært feilfri de to første rundene, og ligger ti under par så langt. Dermed tangerer han ikke bare banerekorden, men også den laveste scoren etter 36 hull i  The Open noensinne. Med sine ti under par tar han med seg en ledelse på ett slag til lørdagens tredjerunde.

 

Sist gang en spiller lå ti under par etter to runder var i 1992, da Nick Faldo i likhet med Snedeker åpnet med runder på 66 og 64 slag. Hva som gjør Snedekers forestilling så langt desto mer imponerende er at han ennå har til gode å gjøre en bogey, og har fortsatt ikke besøkt noen av banens 205 fryktede bunkere.

 

Kun en gang tidligere har en spiller gått 36 hull i The Open uten en bogey: Tiger Woods da han vant på St. Andrews i 2000.

 

Snedeker har vunnet tre ganger på PGA-touren tidligere, senest i januar i år, men står fortsatt uten majortitler. Kanskje kan noen tips fra barndomshelten Tom Watson hjelpe ham å få hull på majorbyllen.

 

Snedeker var aldri noen fan av linksgolf, helt til han fikk noen visdomsord fra legenden som selv har vunnet The Open fem ganger.

 

– Første gangen over her var han ingen stor fan av linksgolf. Den andre gangen elsket han det. Man må bare ta det inn over seg, og akseptere at man får heldige og uheldige spretter. Man må forvente det verste, og håpe på det beste, sier Watson.

 

Det skal sies at ukens turnering ikke har spilt som noen klassisk linkstest så langt. Med lite vind og myke fairway og greener, har spillerne kunnet angripe pinnene i større grad enn vanlig. For Snedeker skader det heller ikke at putteren har vært brennhet så langt.

 

– Jeg senker alle 8-metersputtene jeg står over. Jeg tror at grunnen til at det går så bra er at jeg var komfortabel med hastigheten på disse greenene med en gang jeg kom hit. Dette er de beste greenene jeg har puttet på i en British Open. De føles nesten som greenene hjemme i USA.

 

Nå leder han med ett slag på Adam Scott, som fulgte opp sin 64-runde med en 67. Ytterlige tre bak er Tiger Woods på ensom tredjeplass. Danske Thorbjørn Olesen imponerer også, og er beste skandinav på fjerdeplass.

 

En rekke store navn er fortsatt med i miksen. Paul Lawrie, Matt Kuchar, Graeme McDowell, Jason Dufner og Thomas Aiken deler fjerdeplassen på minus fire. Også Ernie Els er inne på topp-10 med tre under par. Like utenfor ligger verdensener Luke Donald, som fortsatt jager sin første majortittel. Skal den komme denne helgen er han avhengig av trykke inn gasspedalen på lørdag.

 

I andre enden av leaderboardet fikk vi noen overraskende navn som misset cuten. Justin Rose, Sergio Garcia, Martin Kaymer og Phil Mickelson er blant spillerne som må pakke sakene tidlig. David Duval gikk til topps sist gang turneringen ble holdt på Royal Lytham i 2001. Nå må også han reise slukøret hjem.

 

Før øvrige resultater, klikk leaderboard-lenken nederst.