Med tre under par for dagen (68) ble det til slutt delt 23. plass for Suzann Pettersen i den første utgaven av Manulife Financial LPGA Classic i Canada.

 

Tutta leverte bunnsolid golf hele dagen, og traff hele 17 av 18 greener, i tillegg til 10 av 14 fairways. Resultatet ble ingen bogeys og tre birdies på scorekortet.

 

Dermed endte hun syv under sammenlagt, ni slag bak vinneren Brittany Lang fra USA.

 

Lang startet dagen på delt andreplass, men kjempet seg til omspill med en avslutningsrunde på fire under par. Der ventet de tre sør-koreanerne Hee Kying Seo, Chella Choi og lederen før siste runde, Inbee Park. 

 

Med tre birdies på rad på det 18. hullet kunne Lang endelig juble for sin første seier på LPGA-touren – en etterlengtet seier sådan. 

 

– Nå er jeg i ekstase. Jeg kan ikke tro at jeg endelig vant, og å gjøre det her føles så bra. Det er en flott turnering på et bra sted, og å vinne i den første utgaven av turneringen var spesielt. Jeg kan ikke tro at det har tatt syv år før jeg endelig vant her ute. Jeg har ikke vært så god under press tidligere, men de kommer seg. Jeg er glad for at det skjedde denne uken, og jeg vil bare bli sterkere herfra, sa Lang i presseboksen etter runden.

 

Med seieren hanket hun inn en sjekk på 195 000 dollar, og klatret fra 35. til 24. plass på verdensrankingen. Hun ligger nå på 11. plass på tourens pengeliste, tre plasser bak Suzann Pettersen som har spilt inn 376 587 dollar i år.

 

Helgens 23. plass var verdt 11 715 dollar, 70 000 kroner.

 

Neste turnering slår i gang fredag i Rogers, Arkansas. Da spilles Walmart NW Arkansas Championship. Yani Tseng vant, mens Tutta delte 10. plassen i fjorårets utgave av turneringen.

 

– – – – – – – 

 

Runde 3

Suzann Pettersen gikk sin første runde over par siden 1. juni og ble straffet hardt. Nå er hun hektet av seierskampen i Manulife Financial LPGA Classic.

Tutta startet dagen på delt 15. plass, bare fire slag bak teten, men befinner seg nå hele ti slag bak etter en skuffende tredjerunde.

 

Tutta fortsetter å spille bra fra tee, noe 12 av 14 fairwaytreff vitner om. Problemet har vært en kombinasjon av få greentreff og mange putter. 32 putter med 13 greentreff gjør det vanskelig å hevde seg i toppen.

 

Til slutt signerte hun for en runde på 72 slag, en over par – en score som fort kunne vært verre hadde det ikke vært for en sterk avslutning.

 

Tutta var tre over for dagen etter 14 hull, men reddet seg inn med to birdies på de siste fire hullene. Nå har hun fire slag opp til en topp ti-plassering.

 

Sør-koreaneren Inbee Park tar med seg en ledelse på to slag til Brittany Lang og Hee Kyung Seo til den avsluttende runden. Ytterlige to bak følger svenske Anna Nordqvist på fjerdeplass.

 

– – – – – – –

 

Runde 2

Suzann Pettersen falt på leaderboardet i fredagens andrerunde av Manulife Financial LPGA Classic, men har kort vei til toppen.

Stabilitet har vært nøkkelen til Suzann Pettersen sin suksess de to siste årene. Etter en treg start på sesongen, virker det som om formen omsider begynner å komme. Vi må nå tilbake til åpningsrunden av Shoprite LPGA Classic 1. juni for å finne Tuttas siste runde over par – det etter å ha startet året med urovekkende mange over par-runder.

 

Fredag noterte hun seg for sin andre strake runde under par i Manulife Financial LPGA Classic i Canada. Med fire birdies og tre bogeys signerte hun for 70 slag, en under par. 

 

Runden tok henne til minus fem sammenlagt, som ikke var nok til at hun klarte å bevare syvendeplassen fra åpningsrunden. Oslo-jenta deler nå 15. plassen, men har en høyst overkommerlig luke på fire slag opp til lederen Inbee Park (Sør-Korea) når to runder gjenstår.

 

Park tar med seg en ledelse på ett slag til Brittany Lang, Shanshan Feng og Hee Kyung Seo.

 

– – – – – 

 

Runde 1

Suzann Pettersen ser ut til å ha tatt med seg formen fra LPGA-mesterskapet for to uker siden. Nå deler hun fjerdeplassen i Canada.

LPGA-touren er denne uken innom Kanada og Manulife Financial LPGA Classic på Grey Silo Golf Course i Ontario.Turneringen er den første siden Suzann Pettersen sin andreplass i Wegmans LPGA Championship, hennes beste plassering for året.
 
Tutta har de siste ukene vist tegn til å finne tilbake til fjorårsformen, og torsdag fortsatte hun det gode spillet.

 

Med en åpningsrunde på fire under par, bestående av seks birdies, to bogeys og resten par, er hun oppe på delt fjerdeplass, fire slag bak amerikaneren Sandra Changkija. 

 

– I dag fikk jeg en god start. Jeg har spilt mye golf i det siste, og jeg føler jeg spiller veldig bra, og hadde god følelse på greenene. Det begynte virkelig å blåse etter et par hull. Det var krevende, men ikke umulig. Jeg slår de alle slagene veldig bra. Man må foreta noen justeringer på grunn av vinden, men i det store og det hele slo jeg bra. Et par løse slag her og der, men det er helt greit, sa Tutta i presseboksen etter runden.

 

Skulle hun klare å gå til topps i turneringen, vil det bli hennes første seier siden Safeway Classic i august i fjor, og hennes andre seier på kanadisk jord. I september 2009 vant hun CN Canadian Women’s Open.

 

Lederen Changkija slo til med en kanonrunde på åtte under par, og leder med tre slag på den nybakte majorvinneren Shanshan Feng, og svenske Anna Nordqvist som fortsatt har noen hull å spille.

 

På grunn av kraftig regnskyll og tordenvær måtte første runde avblåses tidlig. Store deler av feltet har dermed til gode å fullføre sine runder, men slik det ligger an nå ser Tuttas plassering forløpig ikke ut til å være i fare.