Solid Reitan sikret finaleplassen

Kristoffer Reitan avsluttet europatour-sesongen med en sterk 21.-plass. Nå er neste stopp q-school -finalen.

Etter å ha startet Portugal Masters med en tung 73-runde fulgte Kristoffer Reitan opp med tre strake 67-runder. Det resulterte i en delt 21.-plass (-10), en sjekk på 16 725 euro, syv slag bak vinneren Steven Brown fra England.

Det løfter ham opp til 141.-plass på tourens poengliste Race to Dubai, et lite stykke bak 110.-plassen som krevdes for å forlenge arbeidstillatelsen på touren til 2020, men bra nok til å spikre en topp-145-plassering på touren og dermed en plass direkte i q-school-finalen 15. til 20. november.

Det var der Reitan sikret «kortet» mens han fortsatt var amatør i fjor.

Reitans første sesong som proff endte med ti klarte cuter på 25 forsøk, med 5.-plassen i Australia i februar som hans beste resultat. Det var også det beste norske resultatet på europatouren på ti år.

21-åringen lå inne blant de 110 beste første halvdel av sesongen, men kun én klart cut på de ni turneringene han spilte fra juli til oktober gjorde sesonginnspurten til en kamp i motbakke.

For Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad sin del blir det en ekstra omvei via andresteget i kvalifiseringen. Krogh avsluttet sin debutsesong på europatouren med delt 31.-plass (-7) i Portugal, hans beste turnering for sesongen.

Etter en blytung første halvdel av sesongen har Krogh gradvis funnet formen i høst. Forhåpentligvis fyller det han med nok selvtillit til at han kan gjenta bragden fra fjorårets europatour-kvalifiseirng.

Espen Kofstad misset cuten i Portugal og må i likhet med Krogh nå gjennom andresteget i q-school, som starter 7. november. Etter at det ble et faktum, tok Kofstad til Facebook for å dele sin skuffelse etter at sesongen ikke ble helt slik han hadde sett for seg. Les innlegget i sin helhet her.

NB! Krogh og Kofstad får selskap av Elias Bertheussen og Jarand Ekeland Arnøy i andresteget i q-school.