Solid seier i sol og vind

Knud Andreas Krokeide, Asker tok seieren på Hauger GK i dag, en under par. Karoline Lund, Losby holdt stand og spilte best i dag også.

I dag skinte solen over Hauger GK hele dagen, men mye vind ga de unge spillerne nok av utfordringer, og det var bare en i dag som gikk under par, Knud Andreas Krokeide fra Asker GK.  Krokeide lå på fjerdeplass på Order of Merit (OoM) før denne turneringen, etter at han tok en fin 3. plass på Losby første helg i juli.

Med dagens imponerende 69-runde – fire under på første ni og én over på siste ni –klatret Krokeide fra gårsdagens 6. plass til seier.

Kristoffer Reitan (Oslo GK) spilte stødig og forsvarte 3. plassen etter 1. runde. Jarand Ekeland Arnøy gikk på autopilot og noterte tre birdies og én bogey og spilte seg dermed kraftig opp fra 9. til 2. plass etter en 70 runde (-2) i vinden.

Lederen i jenteklassen etter 1. runde i går, Karoline Lund fra Losby GK, holdt hodet kaldt og konkurrentene bak seg i finalerunden og vant turneringen etter rundene 73-74 (+3). 14 år unge Karoline som lå på en 19 plass på Oom, tar noen byks oppover etter seieren på Hauger.

På plassene bak Karoline ble det en del endringer etter gårsdagens 1. runde. Pernille Sol Langseth Orlien, også fra Losby GK, spilte på par og klatret 8. til 2. plass.

Guro Kristin Rambjør (Bærum GK) og Sofie Kjus Huseby (Oslo GK) delte tredjeplassen etter å ha spilt seg opp fra hhv. 9. og 7. plass.
Marthe Wold som lå på andreplass i går, fikk det ikke til å stemme i vinden på Hauger i dag. Tre dobbeltbogeyer og syv bogeyer ødela for Stavangerjenta og hun endte på en 10. plass.

Tordenværet i går gjorde at Team Norway Juniortour ble avkortet med en runde.

Neste Team Norway Junior Tour turnering går av stabelen på Byneset GK 16.- 18. august. Da skal det spilles matchspill og begge vinnerne på Hauger har i følge Facebook planen klar for å forsvare de gode resultatene på Hauger.

Runde 1:

Etter en lang dag på Hauger GK med mye venting på grunn av tordenvær i området ble det til slutt gjennomført 18 hull.

Karoline Lund fra Losby GK leder jenteklassen med ett slag foran Marthe Wold fra Stavanger GK og Sandra Nordaas, Drøbak GK. I gutteklassen ligger Viktor Hovland, Drøbak GK ett slag foran Tim Gamborg, Oslo GK.

I følge Team Norway Junior Tours facebookside ble runde 1 stoppet allerede kl. 10.06 på grunn av tordenvær som nærmet seg i stor hastighet og det var deretter usikre værprognoser i timene som gikk, og om det var mulig å fortsette spillet lørdag.

TD Lars Otto Bjørnland hadde jevnlig kontakt med meteorologisk institutt for å kunne informerte spillerne om hvordan værutviklingen ble vurdert.

Arrangørene gir spillerne ros for tålmodig venting og forståelse for værforholdene. KL. 15.30 kunne heldigvis spillet gjenopptas slik at 1. runde ble fullført lørdag. Turneringen er kortet ned fra 54 til 36 hull.

Karoline delte 14. plassen med Marthe Wold i NM Junior og både hun og Marthe er nok revansjesugne i morgen.  Men Drøbaksjenta Sandra Nordaas som tok sølv forrige uke i European Young Masters er i god form om dagen, og vil kjempe om seier.  Det er med andre ord tett i jenteklassen og fem slag skiller topp 10.

Litt før kl. 20 var alle spillerne inne etter runden og i gutteklassen har Viktor Hovland fra Drøbak GK tatt ledelsen etter en runde på 70 slag (-2).

– Jeg spilte steady fra tee til green og etter hvert begynte puttene å gå i også, sa Viktor etter runden, tydelig fornøyd med dagens innsats.

Det er tett i toppen også i gutteklassen. Det blir med andre ord en spennende finalerunde på Hauger i morgen.