Hovland, som klatret opp til topp-5 på verdensrankingen for første gang etter forrige ukes fjerdeplass i HSBC Championship, åpnet med en runde på fire under par torsdag.

Det holder til delt 9.-plass sammen med fem andre spillere, tre slag bak lederen Joachim B. Hansen fra Danmark.

Hovland brukte fem hull på å åpne birdiekontoen etter å ha slått et innspill fra 130 meter til en drøy meter fra flagget. Den ble annulert av en bogey på det syvende par 3-hullet etter at han misset green på utslaget, men på hull 10 hoppet han plutselig til to under par etter et fantastisk slag fra 225 meter, som bare la seg et par meter unna koppen for en enkel eagle.

24-åringen fulgte opp med en enkel birdie på det 13. par 5-hullet med en up-and-down fra greenbunkeren, før han klistret utslaget på det 15. hullet inntil pinnen for å gå til fire under. Det ble også sluttscoren etter at han forspilte en fire meter lang birdiemulighet på det siste hullet.

– De første ni var en tålmodighetsprøve i dag, men det var en bra dag. Jeg skulle likevel ønske at jeg klarte å utnytte de lettere hullene litt bedre, sa Hovland til europeantour.com etter runden.

På spørsmål om hvordan det føles å nå være den femte beste spilleren i verden, svarte Hovland: «ganske vilt».

– Det er ganske vilt. Det føles ikke som det når jeg er ute på banen. Jeg forsøker bare å konkurrere mot golfbanen og mot meg selv. Men det er ganske kult å kunne si. Jeg hadde elsket å bli verdensener en dag, men jeg kommer til å ha det gøy med denne sporten uavhengig om det skjer, eller ikke.

Dubai Desert Classic sendes på V Sport Golf og Viaplay.

Leaderboard